A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Somlói Hárslevelű

Oszvald Pincészet Somlói Hárslevelű 2001

Véleményünk szerint

Sárga szín arany csillanásokkal. Tiszta érett illat sok mineralitással, vadvirágokkal és egy kevés animalitással. Ízben is jönnek az ásványi jegyek, amelyek hangsúlyos savtartalommal párosulnak. Hagyományosan, szépen elkészített somlai, amelyet szívesen ajánlunk káposztás ételekhez vagy egy szalonnás, juhtúrós sztrapacskához. Ha mesemondásra kerülne a sor, találjunk ki hozzá középkori lovagokról szóló történeteket és majszoljunk hozzá néhány szem diót.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-08-01

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Somló
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    1000
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% hárslevelű

Érlelési információk

Nagyfahordós érlelés

Pinceidő

korlátlan

Hol vásárolható meg

Borfalu Bortéka, Budai Borszalon

Oszvald Pincészet bemutatása

A pincészet 1998-ban alakult, és a szőlőterület az apró birtokok megvásárlásávalmára 13,5 hektárra gyarapodott. Az elöregedett szőlőket folyamatosan lecserélték az új telepítésekkel. A szőlőterületek a hegy derekán találhatók, és a négy főfajta szőlő az évszázados tapasztalatok felderítésével a fajtának megfelelő termőterületre lett telepítve. Így került az olaszrizling a Váralja dűlőbe és a Szent Márton dűlőbe, a juhfarka Ragalja dűlőbe és az Aszó-dűlűbe, a hárslevelű a Hegykút dűlőbe, a furmint pedig a Szent Ilona dűlőbe. A bor érlelése hagyományos módon, fahordókban való 1-2 évi ászkolással, az erjesztés és a közbenső tárolás ellenőrzött hőmérsékleten történik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!