Érlelési információkNagyfahordós érlelés |
Pinceidőkorlátlan |
Hol vásárolható meg
Borfalu Bortéka, Budai Borszalon
Oszvald Pincészet bemutatása
A pincészet 1998-ban alakult, és a szőlőterület az apró birtokok megvásárlásávalmára 13,5 hektárra gyarapodott. Az elöregedett szőlőket folyamatosan lecserélték az új telepítésekkel. A szőlőterületek a hegy derekán találhatók, és a négy főfajta szőlő az évszázados tapasztalatok felderítésével a fajtának megfelelő termőterületre lett telepítve. Így került az olaszrizling a Váralja dűlőbe és a Szent Márton dűlőbe, a juhfarka Ragalja dűlőbe és az Aszó-dűlűbe, a hárslevelű a Hegykút dűlőbe, a furmint pedig a Szent Ilona dűlőbe. A bor érlelése hagyományos módon, fahordókban való 1-2 évi ászkolással, az erjesztés és a közbenső tárolás ellenőrzött hőmérsékleten történik.