A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Somlói Juhfark

Oszvald Pincészet Somlói Juhfark 1998

Véleményünk szerint

Élénk aranyszín. Tiszta, érett borillat mézzel, dióval, mineralitással, citrusokkal. Kóstoláskor érezzük, ahogy az ásványos jegyek határozott savgerinccel társulnak, letagadhatatlanul somlaivá téve a bort. Egy friss sajtból, tojásból készített francia lepényt: quichet adnánk hozzá, tetszés szerinti ízesítéssel, például póréhagymás vagy szalonnás, de egy sült csirkével sem alkotna rossz párost.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-04-30

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Somló
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    1000
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% juhfark

Érlelési információk

Nagyfahordós érlelés

Pinceidő

korlátlan

Hol vásárolható meg

Borfalu Bortéka, Budai Borszalon

Oszvald Pincészet bemutatása

A pincészet 1998-ban alakult, és a szőlőterület az apró birtokok megvásárlásávalmára 13,5 hektárra gyarapodott. Az elöregedett szőlőket folyamatosan lecserélték az új telepítésekkel. A szőlőterületek a hegy derekán találhatók, és a négy főfajta szőlő az évszázados tapasztalatok felderítésével a fajtának megfelelő termőterületre lett telepítve. Így került az olaszrizling a Váralja dűlőbe és a Szent Márton dűlőbe, a juhfarka Ragalja dűlőbe és az Aszó-dűlűbe, a hárslevelű a Hegykút dűlőbe, a furmint pedig a Szent Ilona dűlőbe. A bor érlelése hagyományos módon, fahordókban való 1-2 évi ászkolással, az erjesztés és a közbenső tárolás ellenőrzött hőmérsékleten történik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!