A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

10. 26. - 10. 28.

Budapest, BorkollégiumA Borkollégiumban nem csak tankönyv segítségével sajátíthatja el az alapokat - a bor tudatos kóstolására is lehetőségetek lesz!

 


Az alapfokú borismereti tanfolyamon azok számára is használható tudást és borismeretet adunak át, akik valóban most kezdik az ismerekedést a borok világával. Ugyanakkor elengedhetetlen mindazoknak, akik a későbbiekben a bor közelében szeretnének tevékenykedni, akár mint kereskedők, borászok, vendéglátós szakemberek, vagy szakírók.
 
A kurzus keretében elkezdhetnek ismerkedni a borkóstolás technikájával, a magyar borvidékekkel, a legfontosabb szőlőfajtákkal, de megismerkedhetnek a szőlőtermesztés, valamint a szőlő, mint növény számára elengedhetetlen természeti feltételek alapjaival is.
 
A borkóstolást könyvből nem lehet megtanulni, ezért tartanak a kurzus során összehasonlító kóstolást kiváló hazai borokkal. A kurzus teljes tartama alatt a mintegy 35 féle bor tudatos kóstolása és leírása lehetőséget ad arra, hogy megismerjék az érzékszerveieket, azok működését, az alapvető borstílusokat, és a kurzus végére használható borleírásokat készítsenek.


 


TematikaA borkóstolás alapjai (4 óra)
Szőlészeti, borászati alapismeretek (4 óra)
A szőlőtermesztés környezeti alapjai (4 óra)
A Kárpát-medence szőlőfajtái (4 óra)
Magyarországi borvidékek (4 óra)
Tokaj (4 óra)


VizsgaA tanfolyam magyar nyelvű vizsgával zárul az utolsó napon. A feladatlap 30 db feleletválasztós tesztkérdést tartalmaz, melyek legalább 60%-ára helyes választ kell adni a sikeres vizsga eléréséért. Ezen kívül egy bort a tanultak szerint elemzünk. A sikeresen vizsgázó hallgatóink „Borajánló” tanúsítványt vehetnek át.
 
TandíjKedvezményes ár: 42.000 Ft + ÁFA, amennyiben a tanfolyam kezdete előtt 15 naptári nappal megtörténik a befizetés, illetve megérkezik az átutalás az iskola bankszámlájára.
Teljes ár: 49.000 Ft + ÁFA, amennyiben a tanfolyam kezdetétől 15 napon belül történik a befizetés.
 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!