Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig
Budapest, Borkollégium
Borkedvelő vagy, de nem vagy még tudatos borfogyasztó? Nyitott vagy, hogy különleges fajtákat is megismerj, de nehezen választasz még egyedül? Esetleg a hobbid mellett a munkádban is hasznát vennéd a borismeretnek?
Tanfolyamunkat mindazoknak ajánljuk, akik alapszintű, de átfogó tudást szeretnének szerezni Magyarország borvidékeiről, a hazánkban honos szőlőfajtákról és a borkészítés alapelveiről, amiből megtudjuk, hogy mitől is lesz minőségi egy bor.
Időpont: 2023. február 17., 18., 19. (09:00-18:00)
A többnapos képzés során az elméleti oktatás mellett 35 bor kóstolása mentén ismerkedünk meg az érzékszerveink működésével és a helyes kóstolási technikával.
Kiknek ajánljuk?
- borkedvelőknek, akik jobban értenének a borokhoz,
- tudásszomjasoknak, akik nyitottak az új ismeretekre
- gasztronómia iránt érdeklődőknek, hiszen a bor alapvető része annak,
- HORECA szereplőknek, akik munkájuk során is kamatoztatni szeretnék a megszerzett ismereteket.
Ha fontos számodra a nemzetközileg elismert oklevél megszerzése, vagy csupán a nyelvtudásodat csiszolnád az új ismeretek megszerzésével egyidejűleg, akkor válaszd a Wines of Hungary kurzust.
Tematika
- A borkóstolás alapjai (4 óra)
- Szőlészeti, borászati alapismeretek (4 óra)
- Szőlőfajta ismeret, a Kárpát-medence szőlőfajtái (4 óra)
- Magyarországi borvidékei I. (4 óra)
- Magyarországi borvidékei II. (4 óra
- Tokaj (4 óra)
Vizsga
A tanfolyam magyar nyelvű vizsgával zárul. Az aktuális időpontokat a vizsgaidőpontok oldalon találod. A feladatlap 30 db feleletválasztós tesztkérdést tartalmaz, melyek legalább 60%-ára helyes választ kell adni a sikeres vizsga eléréséért. Ezen kívül egy bort a tanultak szerint elemezni. A sikeresen vizsgázó hallgatóink „Borajánló” tanúsítványt vehetnek át.

Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!