Nemzetközi sommelier képzés Pécsett
, , 2009. március-december - Pécs, Kalamáris Vendéglő
A Pannon Boregyetem rendezésében kerül sor a majd\' egyéves képzésre, amely próbál egy tátongó lyukat betömni a régióban. Ugyanis Pécs és környékének gasztronómiai fellendülése szükségessé tette egy olyan iskola elindítását, ahol a szakmabeliek tudását fejlesztik a boros témák területén. Bepillantást és segítséget szeretnének ezzel nyújtani a leendő sommelier-knek a régió borturizmusának és borkereskedelmének megismerésére.
Kiket várnak e képzésre? Olyan középfokú vagy felsőfokú szakmai bizonyítvánnyal, diplomával rendelkező, a vendéglátásban, szőlő-és bortermelésben, idegenforgalomban, szakújságírás területén, üzleti életben dolgozó szakemberek, akiknek munkájuk színvonalas és szakmailag igényes ellátásához szükségük van a szőlő- és bortermeléssel, borfogyasztással, borkultúrával, bortörténettel, a bor jogi szabályozásával kapcsolatos ismeretekre. A tanfolyam kapui természetesen nyitva állnak azok előtt is, akik érdeklődnek a bor iránt és borkultúra ismereteiket szeretnék ily módon elmélyíteni.
A tanfolyam menete:
március 30-április 4. Intenzív tanfolyamindító (hétfő-szombat, 9 – 18 óra)
május 4-9. Intenzív tanfolyam (hétfő-szombat, 9 – 18 óra)
június 4-6. Hétvégi kurzus (csütörtök-szombat, 9 – 18 óra)
június 29-július 4. Intenzív tanfolyam (hétfő-szombat, 9 – 18 óra)
szeptember 3-5. Hétvégi kurzus (csütörtök-szombat, 9 – 18 óra)
október 1-3. Hétvégi kurzus (csütörtök-szombat, 9 – 18 óra)
november 5-7. Hétvégi kurzus (csütörtök-szombat, 9 – 18 óra)
december 3-5. Hétvégi kurzus (csütörtök-szombat, 9 – 18 óra)
külön beosztás szerint Terepgyakorlat
2010 január második fele Vizsga
További információk:
Rippl Vinotéka
Cím: Pécs, Jókai tér 7.
Tel.: 06-72-336-505
vagy
Kalamáris Vendéglő
Rippl Béla:
Tel.: 06-30-927-6035
Ha a jövőben értesülni szeretnél a legfontosabb boros és gasztronómiai programokról, jelentkezz Társasági élet hírlevelünkre!
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!