A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Sajt- és bor kóstoló tanfolyam

04. 27.

Budapest, Borkollégium



Egy kis kultúra, egy kis kitekintés, tanulás és élvezet egyben.

 

Sajt- és bor kóstoló tanfolyam

 

Tudta-e hogy a GORGONZOLA már Krisztus után 870 körül eredetvédett termék volt? Van-e valami közös a sajtokban és a borokban? Hogyan különböztessük meg őket egymástól? Egyes sajt-bor párosítások valóban az égben köttettek, vagy netán csak érdekházasságról van szó? Ezeket a kérdéseket próbálják megválaszolni a fő sajt típusok és hozzájuk illő borok kóstolásán keresztül.

Jelentkezés ITT.

Tematika

Mi is az a sajt?
Délelőtt (9.00 – 13.00)

  • a sajt eredete
  • elterjedtsége a világban
  • alapanyagai
  • eredete szerint (tehén, juh, kecske, bivaly)
  • feldolgozásának módja szerint
  • érlelése szerint
  • ízvilága szerint
  • az alapvető sajt típusok

Kóstolás: 6 alapvető sajt típus 6 alapvető bortípussal
Délután (14.00 – 18.00)

  • szereti-e a sajt a bort?
  • nagy klasszikusok
  • ki is az a sajt sommelier?
  • Tokaj mindent visz?

 
Kóstolás: 6 klasszikusnak tartott sajt és 6 bor párosítás

 

Jelentkezés és további részletek ITT.

Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!