A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Szüreti sokadalom a Skanzenben

08. 05. - 09. 14.

, , 2008. szeptember 13-14. – Szentendre, Szabadtéri Néprajzi MúzeumEgy kis nosztalgiázás a szentendrei Tokaj-Hegyalján. Hogyan lehet ez? Szentendrén, a Skanzenben áll kilenc ház, amik Tokaj, Tállya, Mád, Hejce, Erdőbénye, Gyöngyös lakóépületeit idézik fel, az egykori virágkornak megfelelő berendezéssel. A kiállítás árulkodik az akkori szőlőművelés kultúrájáról is, minden megtalálható itt, ami az igazi szőlőfeldolgozáshoz kellett régen. Szinte minden ház alatt pince is található, a felszínen pedig néhány száz tőke árulkodik e tájegység egykori (és mai) gazdaságáról.

 

Igazi vásári forgatag várja mindazt, aki szeptember 13. és 14. között (9 órától 18 óráig) kilátogat a Skanzenbe. Sokféle tokaji bort lehet majd kóstolni, de az ez évi meghívott régió a Balaton lesz. Tehát két régió várja a borkedvelőket, sőt, aki picit szeretné megdolgoztatni magát, az kipróbálhatja, milyen is szőlőt préselni, csömöszölni, és végül megkóstolhatják saját készítésű mustjukat!

További információk:
Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Cím: 2000 Szentendre, Sztaravodai út
Tel: 06-26-502-500
Honlap: www.skanzen.hu

Ha a jövőben értesülni szeretnél a legfontosabb boros és gasztronómiai programokról, jelentkezz Társasági élet hírlevelünkre!

 

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!