Tokaji borok a mikroorganizmusok tükrében konferencia
, Tarcal, Hatputtonyos Borfalu
Tokaji borok a mikroorganizmusok tükrében címmel tartanak konferenciát április 2-án Tarcalon, ahol a kutatás és gyakorlat találkozása valósul meg egy kihelyezett tanszéken keresztül. Rendező: Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet és a Debreceni Egyetem Genetikai és Alkalmazott Mikrobiológiai Tanszéke.
Időpont: 2015. 04. 02. 09.00
Helyszín: Tarcal, Rákóczi út 4. Hatputtonyos Borfalu
Részvételi szándékát az info@tarcalkutato.hu email címen jelezheti.
Program:
8.30-9.00 Regisztráció
9.00 Köszöntő
Bihari Zoltán igazgató, Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet
Miklós Ida tanszékvezető, Debreceni Egyetem, Genetikai és Alkalmazott Mikrobiológiai Tanszék
Bevezető
Sipiczki Mátyás
A fás betegségek előfordulása és hatása a gazdálkodásra a Tokaji Borvidéken
Bihari Zoltán, Tóth János Pál, Éles Sándorné, Balling Péter
Az élesztők tevékenysége a bogyón indul.
Csoma Hajnalka, Sipiczki Mátyás
Hogyan kerül az élesztő a bogyóra?
Kállai Zoltán, Tóth János Pál
Vigyázat! A növényvédőszerek nemcsak a kórokozókat, de az élesztőket is gátolják
Sipiczki Mátyás
Egy színes élesztő mint lehetséges biológiai növényvédőszer
Horváth Enikő, Sipiczki Mátyás, Miklós Ida, Pfliegler Walter
10.30-11.00 SZÜNET
Minden bortípusnak megvan a maga sajátos élesztőtársadalma
Csoma Hajnalka, Sipiczki Mátyás, Antunovics Zsuzsa, Kállai Zoltán, Miklós Ida, Karanyicz Edina, Batta Gyula
Candida zemplinina: egy új élesztőfaj Tokajból
Pfliegler Walter, Sipiczki Mátyás, Csoma Hajnalka, Horváth Enikő, Kállai Zoltán
A jó borhoz többfajta élesztő is kell: próbaerjesztések tokaji élesztők keverékeivel
Kállai Zoltán, Sipiczki Mátyás, Antunovics Zsuzsa
Kettő az egyben és három az egyben: egy új eljárás élesztőfajok tulajdonságainak egyesítésére
Karanyicz Edina, Pfliegler Walter, Antunovics Zsuzsa, Sipiczki Mátyás
A bornak is van ujjlenyomata: borok azonosítása műszeres ujjlenyomat-vizsgálattal
Koltay Zsolt, Kállai Zoltán
A pincepenész: egy nagyon sokszínű közösség
Kállai Zoltán, Sipiczki Mátyás, Bihari Zoltán
12.30 EBÉD, BORKÓSTOLÓ
A konferencia ingyenes.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!