A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Tokaji borok a mikroorganizmusok tükrében konferencia

04. 02.

, Tarcal, Hatputtonyos Borfalu



Tokaji borok a mikroorganizmusok tükrében címmel tartanak konferenciát április 2-án Tarcalon, ahol a kutatás és gyakorlat találkozása valósul meg egy kihelyezett tanszéken keresztül. Rendező: Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet és a Debreceni Egyetem Genetikai és Alkalmazott Mikrobiológiai Tanszéke.

 

Időpont: 2015. 04. 02. 09.00
Helyszín: Tarcal, Rákóczi út 4. Hatputtonyos Borfalu

 

Részvételi szándékát az info@tarcalkutato.hu email címen jelezheti.

 

Program:

 

8.30-9.00 Regisztráció

 

9.00 Köszöntő

Bihari Zoltán igazgató, Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet

Miklós Ida tanszékvezető, Debreceni Egyetem, Genetikai és Alkalmazott Mikrobiológiai Tanszék

Bevezető

Sipiczki Mátyás

A fás betegségek előfordulása és hatása a gazdálkodásra a Tokaji Borvidéken

Bihari Zoltán, Tóth János Pál, Éles Sándorné, Balling Péter

Az élesztők tevékenysége a bogyón indul.

Csoma Hajnalka, Sipiczki Mátyás

Hogyan kerül az élesztő a bogyóra?

Kállai Zoltán, Tóth János Pál

Vigyázat! A növényvédőszerek nemcsak a kórokozókat, de az élesztőket is gátolják

Sipiczki Mátyás

Egy színes élesztő mint lehetséges biológiai növényvédőszer

Horváth Enikő, Sipiczki Mátyás, Miklós Ida, Pfliegler Walter

 

 

10.30-11.00 SZÜNET

 

Minden bortípusnak megvan a maga sajátos élesztőtársadalma

Csoma Hajnalka, Sipiczki Mátyás, Antunovics Zsuzsa, Kállai Zoltán, Miklós Ida, Karanyicz Edina, Batta Gyula

Candida zemplinina: egy új élesztőfaj Tokajból

Pfliegler Walter, Sipiczki Mátyás, Csoma Hajnalka, Horváth Enikő, Kállai Zoltán

A jó borhoz többfajta élesztő is kell: próbaerjesztések tokaji élesztők keverékeivel

Kállai Zoltán, Sipiczki Mátyás, Antunovics Zsuzsa

Kettő az egyben és három az egyben: egy új eljárás élesztőfajok tulajdonságainak egyesítésére

Karanyicz Edina, Pfliegler Walter, Antunovics Zsuzsa, Sipiczki Mátyás

A bornak is van ujjlenyomata: borok azonosítása műszeres ujjlenyomat-vizsgálattal

Koltay Zsolt, Kállai Zoltán

A pincepenész: egy nagyon sokszínű közösség

Kállai Zoltán, Sipiczki Mátyás, Bihari Zoltán

12.30 EBÉD, BORKÓSTOLÓ

 

A konferencia ingyenes.


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!