A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Vylyan-Szeleshát BorDuett

01. 29.

, Budapest, Araz Étterem



Folytatva egyedülálló borvacsoráik sorozatát, ez alkalommal Magyarország délnyugati szegletébe, a villányi Vylyan pincészethez, és a szekszárdi Szeleshát borászathoz kalauzolják el a vendégeket. A Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Kisharsány közelében, a Villányi-hegység napsütötte lankáin terül el. A Vylyan név a terroir több évszázados borászati tradícióira utal, így hívták Villányt a XV. században.

 

Vylyan-Szeleshát BorDuett

 

 

Vylyan-Szeleshát BorDuett

 

A 125 hektárnyi ültetvényeiken visszafogott mennyiséget, egyúttal a legszebb termést várják, hiszen „figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni”. A hitvallás legmarkánsabban a dűlőválogatás-borokban jelenik meg. A csúcs a Duennium, a nagy évjáratok legszebb boraiból összeállított házasítás.

 

A Szeleshát Szőlőbirtok a jól ismert és büszke Szekszárdi borvidék közepén terül el. Kétezer évre visszamenőleg is foglalkoztak itt szőlőtermesztéssel, borkészítéssel. A Szelesháti szőlő a déli fekvésű dombtetőn, a völgység hűvösebb és az Alföld meleg, száraz levegője között helyezkedik el. A két légtömeg keveredése hozza létre a jellegzetes széljárást, amiről a terület a nevét kapta. A kézzel szedett, válogatott fürtöket a hegybe vájt, többszáz éves pincejáratokból kialakított pincékben érlelik, létrehozva kiváló, harmonikus boraikat.

 

A kiváló borok mellé Barka Áron Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az ARAZ Étterem igazgatója által közösen összeállított ételsorukat kínálják.

 

Időpont: 2015. 01. 29. (csütörtök) 19:00

 

 

A borvacsora menüje

 

Vylyan Pinot Noir (Kszí) 2013 – Szeleshát Kékfrankos Rosé 2014
Málnás marinált marhanyelv kosárkában

 

Vylyan Macska 2013 – Szeleshát K2 2011
Lencse cappuccino füstöltkolbász-olajjal

 

Vylyan Pinot Noir 2009 – Szeleshát Pinot Noir 2012
Dorozsmai halfilé kakukkfüves tarhonyával

 

Vylyan Cabernet Franc 2011 – Szeleshát Cabernet Franc 2011
Sült kacsamell borókás barna csiperkeraguval és hercegnő burgonyával

 

Vylyan Montenuovo Cuvée 2009 – Szeleshát Nyék 2008
Kacsamájjal töltött hátszín java burgonyás béléssel és paprikamártással

 

Vylyan Duennium 2009 – Szeleshát Oroszlán 2008
Feketeerdő tortácska gesztenyés-konyakos meggy fagylalttal

 

Ár: 11.900 Ft/fő

 

Asztalfoglalás
Telefon: +36 1-815-1100
E-mail: araz@araz.hu


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!