A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Ausztriában átment a glifozátot betiltó határozat

Ezzel együtt sok még a kérdés

2019-07-05 | Vinoport


Ausztriában átment a glifozátot betiltó határozat

Az Európai Unió tagjai közül elsőként Ausztria fogadott el határozatot a glifozáttartalmú növényírtók teljes betiltásáról. Hogy ez tartható lesz-e, arról megoszlanak a vélemények.


Július 2-án fogadta el az osztrák parlament a glifozát használatát teljesen megtiltó határozatot. Röviddel a bejelentés után máris megindultak a viták, ugyanis az EU-szintű növényvédelmi rendelet 2022 végéig engedélyezi a szer használatát. Vagyis a mostani osztrák döntés ezzel szembe megy, ez pedig elvben csak nagyon kivételes esetekben lehetséges. A labda most az Európai Bizottság térfelén pattog, három hónapjuk van, hogy kifogást emeljenek.

 

>>> Franciaország minden bora hamarosan glifozátmentes lehet

 

A következő dominó Németország lehet, ahol Angela Merkel kancellár jelentette be nemrégiben, hogy legkésőbb szeptemberig kidolgoznak egy a glifozát használattal kapcsolatos javaslatot. Az illetékes mezőgazdasági minisztérium máris igyekezett lehűtni a felfokozott várakozásokat, mondván „a szer teljes betiltása EU jogszabályokba ütközik, ezen álláspontjukon a mostani történések sem változtattak”.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!