A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Egy világritkaság bemutatója

Somlói Juhfark Ünnep – harmadszor

2018-09-21 | Vinoport


Egy világritkaság bemutatója

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg szeptember 15-én a 3. Somlói Juhfark Ünnepet. Megtudhattuk, mitől igazán különleges a borvidék és a szőlőfajta találkozása.


A somlói bortermelők immár évek óta összegyűlnek egyszer a Tornai Pincénél, hogy bemutatssák a közönségnek legjobb tételeiket. Mára ez a sétálókóstoló lett a fajta legjelentősebb, reprezentatív bemutatója. Az esemény idén rekordszámú külföldi vendéget is vonzott, a legtöbben Lengyelországból érkeztek.

 

 

Késő délutánra megtelt a pincészet hatalmas rendezvényterme, sokan a teraszon élvezték a gyönyörű szeptemberi napsütést és a juhfarkok mellé kínált válogatott ételeket. A programot dűlőtúra, pince és múzeumlátogatás, valamint Tornai vertikális juhfark kóstoló egészítette ki, ahol az elmúlt évek legjobb tételei mellett 15-20 éves borokat is bemutattak.

 

Egy világritkaság bemutatója

 

A házigazda, Tornai Tamás a rendezvényt értékelve elmondta, hogy a Juhfark nem könnyű szőlőfajta, de nagyon megéri foglalkozni vele. Az egyik legkülönlegesebb hazai szőlőfajta, amely a somlói talaj és éghajlati viszonyok között az egész világon egyedülálló borokat produkál. Az igényes közönség pedig szerte a világon egyre inkább azokat a borokat keresi, amelyek limitáltak és megismételhetetlenek. A somlói Juhfark éppen ilyen – magyarázta Tornai Tamás –, „azt tudjuk megmutatni vele, amiben egyediek vagyunk: egy szinte kizárólag itt termesztett, hazai fajta révén a Somló különleges termőhelyi adottságait”.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!