Itt az idei Forbes lista! Mármint a boros
Top 10 európai bor
2017-01-18 | VinoportA toplistáiról világhírű, amerikai székhelyű Forbes magazin online verziója, a forbes.com kilistázta aktuális kedvenc európai borait 20 dollár, azaz kb. 5500 forint alatti árkategóriában. Lássuk, mit szeret a lap borfelelőse, és milyen kommentárokat fűzött a borokhoz.
1. Barbera d'Asti 2013, Battagione, Renato Ratti
Piedmont, Olaszország, $20
Kis szellőztetés után tölgyfa és eper, szilva és fanyar cseresznye.
2. Borgaio, Castello di Meleto 2014
70% sangiovese, 30% merlot; Toszkána, Olaszország, $16
Remek aperitif, főleg a helyi szalámihoz.
3. Churchill Estates Douro 2012
40% touriga nacional, 30% touriga franca, 30% tinta roriz); Portugália, $18
Nagy, robosztus, tökéletes társa a télnek és egy melengető pörköltnek.
4. Ciu Ciu, Bacchus 2015
Montepulciano és sangiovese; Piceno, Olaszország, $14
Roppanós feketecseresznye, likőr és szegfűszeg.
5. La Reserve Corbières du Domaine Sainte Eugenie 2014
40% carignan, 30% syrah, 30% grenache; Corbières, Franciaország, $15
Sok gyümölcs, dekantálást igényel.
6. Rioja Bourdon, Crianza 2013
100% tempranillo, Spanyolország, $13
Autentikus, jó ár-érték arányú, helyi tapasokhoz és az azt követő grillcsirkéhez.
7. El Coto Rioja, Crianza 2012
Tempranillo, Spanyolország, $13
A crianza a legrövidebb érlelésű spanyol borkategória, de ez a tétel tudja azt, amit a komolyabb helyi borok - legalább egy óra dekantálás után.
8. La Tremenda 2014, Alicante
100% monastrell, Valencia, Spanyolország, $12
Szilvás érettség ropgoós cseresznyés tanninok mellett.
9. Les Sorcieres du Cotes du Roussillon 2015
35% grenache, 35% carignan, 30% syrah; Roussillon, Franciaország, $20
Lágy és piros gyümölcsös, de elég robusztus egysült bárány mellé.
10. Ramitello 2012
85% montepulciano, 15% aglianico, Molise, Olaszország, $17
Kerek, lédús, fűszeres, földeslecsengéssel. Antipastihoz.
10+1. Syrah Nadir, Tenuta Rapitala 2013
Szicília, Olaszország, $18
A bor, amely inspirált, hogy újraértékeljem a szicíliai borkészítést. Nagy és krémes, újvilági stílus, de szedres ropogóssággal.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
"10 éven belül mi leszünk az új mediterráneum”
Magyar fotós, a Borkollégium oktatója nyerte az OIV Centenáriumi fotópályázatát
De'Ricci: generációkon átívelő tisztelet és hűség a terroir iránt
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!