A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Mentsen meg egy magyar borvidéket, olvasson el egy cikket!

Július legolvasottabb cikkei

2019-08-01 | Vinoport


Mentsen meg egy magyar borvidéket, olvasson el egy cikket!

Virtuális körutazás Ausztriába, Bükkbe, Bordeaux-ba, Olaszországba és Mórra. Az olvasók különösen szerették.


Július elején robbant a bomba: az Európai Unió tagjai közül elsőként Ausztria fogadott el határozatot a glifozáttartalmú növényirtók teljes betiltásáról. Hogy ez elindít-e egy dominó effektust, még nem tudni, hiszen még az sem biztos, hogy a szomszédainknál maradhat a tiltás.

 

 

Új borvidéki márkával, intenzív kommunikációval, országos jelenlétben gondolkodva próbálja borászok egy csoportja megmenteni a lassan elfogyó Bükki borvidéket. A néha kilátástalannak tűnő küzdelmükről szóló cikksorozat első és második része is sok olvasót érdekelt. A riport bekerült Hungarian Web Wine Writing borújságíró verseny döntősei közé, itt lehet rá szavazni a végső győzelemért folyó versenyben.

 

A borvidék legfontosabb szereplőinél átment a javaslat, ami szerint a jövőben hét új szőlőfajtát is lehetne a Bordeaux és Bordeaux Supérieur boroknál használni. De mik azok a szőlőfajták?

 

Leonardo da Vincit leginkább festőként, szobrászként, íróként, építészként és feltalálóként ismerjük. Az kevésbé köztudott róla, hogy rendszeresen végzett mezőgazdasági kísérleteket is, beleértve a szőlőtermesztést és a borkészítést. Szakemberek most utóbbit próbálják újra feléleszteni.

 

A móri bornak minden esélye megvan arra, hogy újra elfoglalja az őt megillető helyet, ami 200 éve például az osztrák császár asztala volt. Az elmúlt évtizedben komoly fejlődésen ment keresztül a borvidék, részben egy nem várt kimenetelű árverésnek köszönhetően.  Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!