Prima Primissima díj a vörösbor titkáért
Vinkó Józsefet is jelölték
2015-10-04 | VinoportCsodaszer a rezveratrol és a procianidin? Erre is kereste a választ egyik legutóbbi műsorában Vinkó József, szerkesztőségünk jó barátja, akit most Prima Primissima díjra jelöltek.
Valóban a jó vörösbortól élnek a dél-franciák 10 évvel tovább, mint észak- vagy nyugat-európai kortársaik? Csodaszer a rezveratrol és a procianidin? Ezek a polifenolok számottevő mennyiségben a vörösborban fordulnak elő. Igaz, hogy hatékony mennyiséget csak 10 liternyi jó vörösborban találunk. Annyit elfogyasztani viszont már nem annyira egészséges. Bonyolult ez a probléma, de a Kossuth Rádió Szellem a fazékból című műsorában nemrég alaposan körüljárta a házigazda Vinkó József.
Az adást itt lehet meghallgatni>>
Vinkó József, a Kossuth Rádió gasztronómusa, a Magyar Konyha főszerkesztője, szerkesztőségünk jó barátja, akit Magyar Sajtó kategóriában most Prima Primissima díjra jelöltek. Persze nem (csak) a vörösbor titkának fejtegetéséért, hanem teljes munkássága okán.
A jelölés kapcsán készült interjú itt érhető el>>
Ebből többek között az is kiderül, hogy Vinkó, ha nem dramaturg és újságíró lett volna, akkor biztosan szakács.
Vinkó aktuális, szüreti közvetítése, Laborfalvi Rózával és a kadarkával a főszerepben ezen a linken hallható>>
Winelovers borok az olvasás mellé
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!