Sauvignon Blanc Beer Bordeaux-ból? Miért is ne?
Beköszönt a szőlősörök kora?
2015-11-23 | VinoportLa Biére des Vendanges, sörszüret - így hívja sauvignon blanc szőlővel készült italát Thomas Le Grix de la Salle, Bordeaux-i borász. Családi borászatában, a Château Verdusban idén harmadjára szüretelt sörhöz is szőlőt.
"Szeretem a sört, és akartam készíteni valami egyszerűt; nem komolyan, inkább szórakozásból" – nyilatkozta a The Drinks Businessnek a belga felmenőkkel rendelkező szakember. A szőlősör ötletét egy svájci borász adta, aki saszlából készít sört. Ám míg a saszla egy neutrális szőlőfajta, és viszonylag jellegtelen bort ad minden vidéken, addig a sauvignon blanc aromatikus, karakteres típus.
A 3. sörszüret eredménye hatezer palack 5,5%-os amber gyümölcssör, amelyhez a Verdus sauvignon blanc-jának levét is felhasználták. A sört a borászathoz közeli főzdében segítettek elkészíteni a borásznak.
"Egy frissítő italt szerettem volna készíteni, de nem volt egyszerű megtalálni az egyensúlyt a sav, az alkohol és a szőlő aromái között – végül mégis megcsináltuk" – mondta Le Grix de la Salle. Talán éppen ezt jelképezi a sör címkéje is, amelyen két férfi iszogat egy kocsmában. Az egyik azt kérdezi "jók vagyunk, nem igaz?", mire a másik: "igen, nem rossz".
A tokaji sörökről, illetve egy új hazai szőlős sörről hamarosan állandó sörös szerzőnk, a Fenékig blog csapata készít olvasnivalót. A nyitóképet is ők lőtték.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
"10 éven belül mi leszünk az új mediterráneum”
Küldetésük a magyar bor (X)
Mi történik ősszel egy biodinamikus szőlőben?
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!