A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Top öt téma februárban

Ezek voltak a legolvasottabb boros cikkek

2018-02-28 | Vinoport


Top öt téma februárban

Kiderült, mit fognak kóstolni a külképviseletek rendezvényein, és hogy ki kapja a Magyar Bor Akadémia életműdíját. Emellett februárban Gere Andrea, Fekete Béla és Jásdi István is mesélt. Íme a Vinoport havi összefoglalója.


Ezek a tételek viszik a magyar borok hírét a világban

 

Nyilvánosságra hozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium annak a 30 bornak és pezsgőnek a listáját, amelyek a külképviseletek rendezvényein és fogadásain felszolgálásra kerülnek az idei évben. Három kategóriában hirdették ki a válogatott tételeket: Classic, Superior és Grand Superior.

 

A teljes cikk IDE kattintva olvasható. 

 

Villányi borász kapta a Magyar Bor Akadémia életműdíját

 

A Magyar Bor Akadémia még 2017 áprilisában döntött arról, hogy a magyar bor ügyének egy életen át tartó kiemelkedő szolgálata elismeréseként Életműdíjat alapít. A bizottság egyhangú szavazata alapján a díjat Tiffán Ede villányi borász kapja.

 

A teljes cikk IDE kattintva olvasható. 

 

 

Etalon lett a Csopaki hegybor

 

Február 24-én piacra került az első, immár a Bortörvény és a Csopaki Kódex előírásai szerint is „hegybor”-nak nevezhető tétel – a Jásdi Csopaki Hegybor.  Egyúttal új évjárattal, a 2015-össel és a 2016-ossal mutatkozott be a Jásdi Borteraszon ugyanazon a napon a Siralomvágó és a Lőczedomb is.

 

A teljes cikk IDE kattintva olvasható. 

 

Hogy van Fekete Béla bácsi?

 

Fekete Béla bácsi 2014-ben vonult vissza, akkor adta el pincészetét. Somló legendás borásza tavaly ünnepelte 90. születésnapját, azóta keveset lehetett hallani róla. Most arról beszélgettünk vele, hogy telnek a napjai a szőlő nélkül és hogy mennyire követi egykori borvidéke eseményeit.

 

A teljes cikk IDE kattintva olvasható. 

 

Villányban mindig is zajlott a munka - interjú Gere Andreával

 

Gere Andrea Villány egyik meghatározó pincészetét ügyvezető igazgatóként a legifjabb generáció lendületével és a borvidék potenciáljába vetett töretlen hittel vezeti. A Gere Kopar 2015-ös évjárata pedig már előjegyezhető. Interjú.

 

A teljes cikk IDE kattintva olvasható. Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!