A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

5 kérdés és 5 válasz a szüretről

A Vylyan borásza szerint bízhatunk egy jó évjáratban

2021-09-13 | (X)


5 kérdés és 5 válasz a szüretről

A Vylyan borásza szerint bízhatunk egy jó évjáratban.


 

A szüret megválasztásának időpontja alapvető jelentőségű az új évjárat borainak szempontjából. 

A szüret kezdetét mindig a szőlő állapota határozza meg: ez az a pillanat, amikor teljesen megérett, vagyis a cukortartalma már nem növekszik, a savtartalma megfelelő, a héjban pedig a fajtára jellemző zamat- és illatanyagok megfelelő mértékben halmozódtak fel.

A szüretről itt olvashatsz részletesen.

 

Tóth Sándor, a Vylyan Pincészet borásza 5 kérdésre válaszolt a pincészet blogján a szürettel kapcsolatban:

 

Mikor kezdődött idén a szüret és mi határozta meg az időpontot?
Milyen évjáratot vetítenek előre az eddig tapasztalt körülmények?
Hová vezet a leszüretelt szőlő útja?
Melyik lesz az első 2021-es Vylyan bor?
Mit érez az újdonsült borász az első szürete kapcsán?

 

A pincészet a pinot noir leszüretelésével kezdett, ebből rozét készítenek. Majd jöttek a korai érésű kékszőlők, szeptember közepe pedig a zweigelt és a kékfrankos leszedésének időszaka. 

 

Az első boruk a Kakas Rozé lesz, várhatóan október elején, majd ezt követi a híres és igen kedvelt  Bogyólé. Ez az előző évhez hasonlóan ezúttal is zweigelt és kékfrankos házasítás lesz, az annyira kedvelt kirobbanó gyümölcsösséggel.

 

A borász úgy látja, hogy szép, egészséges szőlőfürtök vannak a tőkéken, így okkal bizakodnak egy nagyon jó évjáratban.

A borász válaszait a Vylyan blogján olvashatod.

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!