A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A pillanat élvezete: jazz és borok Gerénél

Gere Jazz Feszt

2016-06-07 | Vinoport


A pillanat élvezete: jazz és borok Gerénél

A jazz képessé teszi mind a zenészt, mind a hallgatóját az ellazulásra, a pillanat élvezetére, mondja a Gere Jazz Fesztivál egyik hazai sztárvendége, Enyedi Sugárka. Az ötödik születésnapját ünneplő rendezvény a latin fieszta hangulatát idézi majd.


 

"A GERE Jazz Fesztivál mindig a nyár egyik legrangosabb rendezvénye volt, így örülök, hogy idén mi is részt vehetünk rajta, pláne ennek a különleges, latin programsorozatnak keretében" mondja Pátkai Rozina, a Gere Jazz egyik sztárvendége. Enyedi Sugárka, a péntek este csillaga pedig azt mondta, örül, hogy a szervezők a  számára legkedvesebb műfajt, a dzsesszt támogatják és ismertetik meg a közönséggel.

 

"Sokan a mai napig úgy hiszik, hogy a dzsessz egy emészthetetlen, elvont művészet, ezért elzárkóznak tőle. Szerintem ezzel szemben az egyik legnyitottabb műfaj, amely dallamos és energikus, és képessé teszi mind a zenészt, mind a hallgatóját az ellazulásra, a pillanat élvezetére. Mindenkinek csak jót tehet egy kis ismerkedés a dzsesszzenével, ráadásul a természet közelségében" – mondta Enyedi Sugárka a rendezvény kapcsán.

Őrült latin fiesta Villányban!

Az V. GERE Jazz Fesztivál a latin fiesta tematikája köré épül: az eseményen illatok, ízek, zamatok keverednek pezsdítő dallamokkal és varázslatos látvánnyal. A vendégek képzeletben egy Villány mediterrán levegőjénél is forróbb világba repülhetnek egy gardenparti keretein belül, aminek ezúttal is a Gere Attila Pincészetének kertje biztosít helyszínt.

 

A pillanat élvezete: jazz és borok Gerénél

 

Az évfordulós fesztivál idei sztárja a Matt Bianco nevet viselő formáció alapítója és énekese, Mark Reilly, aki a hollandiai New Cool Collective zenekarral társult, hogy közösen rögzítsék a 2016 elején megjelent „The Things You Love” című stúdióalbumot. Villányban megszólalnak a frissen kiadott lemez válogatott szerzeményei, amelyeket lépten-nyomon megközölnek a kultikus Matt Bianco zenekar legnagyobb világslágerei, mint a „Whose Side Are You On?”, a „More Than I Can Bear”, a „Half A Minute” vagy a „Get Out Of Your Lazy Bed”. A kilenctagúvá bővült népes együttes fellépésének igazi kuriózuma, hogy ez a felállás és műsor Magyarországon az V. GERE Jazz Fesztiválon debütál.

 

IV. GERE Jazz Fesztivál – Öröm, Zene, Nyár… from StudingersCut on Vimeo.

 

PROGRAM

2016. június 10., péntek

18:00      Kapunyitás

19:00      Enyedi Sugárka JazzTett

21:00      Ricardo Salsa Club

 

2016. június 11., szombat

17:00      Kapunyitás

18:00      Pátkai Rozina Quintet

20:00      Barrio Latino

22:00      Matt Bianco (Mark Reilly) & New Cool Collective

 

Képgaléria 2015-ből és további tudnivalók a fellépőkről: http://pinceszet.gere.hu

Jegyvásárlás: http://webaruhaz.gere.hu/

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!