A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Alapos reformok a Junibornál

Új elnök, új tagok, új irány

2017-11-08 | Vinoport


Alapos reformok a Junibornál

Válaszút előtt áll a fiatal borászokat tömörítő Junibor, ahol öt új tagot és új elnököt is választottak novemberben.


Gál Tibor személyében új elnöke van a borászok új generációját összefogó Junibor – Fiatal Borászok Egyesületének, amely hagyományosan év végén választja meg az új tagokat is.
 
Az idei felhívásra több mint 40 fiatal borász jelentkezett, közülünk 20-an mutatta be borát a budapesti kóstolón a Junibor tagjainak. A novemberi közgyűlésen a tagok 2/3-os támogatásával végül az alábbi 35 év alatti borászokat választották be:
 
Zsirai Kata (Tokaj)
Pálffy Attila (Balaton felvidék, Káli-medence)
ifj. Tiffán Zsolt (Villány)
Böjt Gergő (Eger)
Barcsa Botond (Neszmély)

 
Az elnöki poszton Hernyák Tamást váltja Gál Tibor, akit a tagok teljes egyetértésben választottak meg. A leköszönő elnök, aki továbbra is az egyesület tagja marad, elmondta, „a jövőre 10 éves Junibor az idei év végi közgyűlésen válaszutak elé került”.

A fiatalítás, a még szakmaibb rendezvények, az új elnökség reform programja, valamint a szervezet szakmai jelenlétének a  megszilárdítása szerepel a tervek között.

 

„Szeretném, ha az elnökségem alatt kialakulna a működésének és céljainak az a rendszere, ami a következő évtizedekre megszilárdítja a Junibort, az ország legmeghatározóbb és véleményformáló borászati szervezeteként” – mondta székfoglalójában Gál Tibor. Az egyesület többek között mentor programokkal, Junibor Akadémiával készül az új időszakra. „A Junibor célja, hogy egy olyan egymást segítő közösség legyen, mely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését szem előtt tartva tevékenykedik” – fogalmazott Laposa Zsófia.

 

 
Az új elnök megválasztásával együtt az elnökség összetétele is megváltozik. Árvay Angelika és Gere Andrea, akik a kezdetektől a vezetőség tagjai voltak, átadták a helyüket Laposa Zsófiának és Kovács Tamásnak.


A Junibor 2008-ban alakult, eredetileg 40 év alatti borászokat tömörít meghívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről minden évben. A cél egy olyan közösség létrehozása volt, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja. A Juniborászok között vannak sokadik generációs borászok, akik borász családba születtek, de olyanok is, akik maguk kezdtek bele a szőlőtermelésbe és tapossák ki saját pincéjük útját.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!