A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Babits, Shakespeare és a hasznos design... egy pohár bor mellett

Színművész és építész vendégeskedik a FIX TV Törzsasztalánál

2017-09-27 | Vinoport


Babits, Shakespeare és a hasznos design... egy pohár bor mellett

Szeptember 28-án (ismétlés: október 4-én) Gazsó György színművész, a Radnóti Színház tagja és Sághegyi Adél Laura építész, interaktív köztéri bútorok tervezője vendégeskedik Szabó Zoltán Attila törzsasztalánál az Alexandra Pódiumon, a FIX TV-ben.


 

A sokszínű, igényes műsorból kiderül, hogy Gazsó György nem készült színművésznek, tanult szakmája ugyanis okleveles erdőmérnök. A Kaszás Attila-díjra jelölt művész ugyanakkor nem érzi úgy, hogy más munkamódszerrel, más felfogásban, ösztönösebben közelítene egy-egy szerephez pusztán azért, mert az erdő számára ihlető közeg, s a természetjárás napi „rítus”.

 

Sághegyi Adél Laura beavatja a nézőt a hasznos design filozófiájába, illetve mesél arról az egyedülálló portugáliai fejlesztésről, ami a nevéhez köthető, s aminek lényege: óceáni hulladékhasznosító létrehozása egy hullámtörő mólón.

 

 

Most sem marad el a Törzsasztal műsorában megszokott irodalmi élményadalék: ezúttal Babits Mihály költészete előtt emelnek kalapot Gazsóék. Szabó Zoltán Attila Shakespeare és színészvendége különleges „viszonyát” is felemlegeti, hiszen – ahogy a műsorvezető fogalmaz – Gazsót újra meg újra utoléri a III. Richárd…

 

 

A Törzsasztalnál most is kitűnő Dúzsi-borokat kortyolgat a társaság. A stúdió díszes bútorzatáról, az impozáns könyvespolcról ezúttal sem hiányzik a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat.

 

Az előző adás megtekinthető itt:

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!