A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Dolce Vita Bor és Delikátbolt

Ahol egy gasztroblogger és a bor találkozik

2012-09-12 | Tóth Adrienn


Pénteken tartott megnyitóját a Dolce Vita Bor és Delikátbolt Budán, a Feneketlen-tó partján. Az üzlet nem pusztán borkereskedésként funkcionál, hanem kiegészül különböző ínyencségekkel, szakácskönyvekkel és konyhai eszközökkel. Nem is akármilyen válogatásban, hiszen egy új koncepciónak köszönhetően egy gasztroblogger, Vrábel Kriszta webshopja egyesül egy borszaküzlet kínálatával, és ölt testet a maga fizikai mivoltában egy kis budai bolt formájában. A nyitás kapcsán Mátéffy Kriszta üzletvezetőt kerestük meg.


Miről is szól tehát a Dolce Vita Bor és Delikátbolt?

Vrábel Kriszta, az egyik legolvasottabb hazai gasztroblog, a dolcevitablog.hu szerzője két évvel ezelőtt indította el webáruházát. Az általa forgalmazott termékek iránti érdeklődésnek köszönhetően döntött úgy, hogy „offline” boltot nyit a XI. kerületben, a Feneketlen-tó mellett, a volt Budai Borszalon helyén.

Kriszta célja egy barátságos zarándokhely létrehozása volt a gasztrofanok számára, amely egyszerre bolt, kávézó és rendezvényhelyszín. Ahol prémium minőségű élelmiszereket, italokat kóstolhatnak és vásárolhatnak, profi konyhai eszközökhöz és válogatott gasztrokönyvekhez juthatnak hozzá az ide látogatók.

Napközben kávézóként is működünk, esténként pedig rendezvényeinken a szakma krémjével: borászokkal, séfekkel, cukrászokkal, sajtmesterekkel és bloggerekkel találkozhatnak az érdeklődők.

Milyen szempontok szerint állítottátok össze a borkínálatot?

A teljes hazai borspektrumot szeretnénk felvonultatni, minél több borvidéket, termelőt, fajtát bemutatva. A nagy nevek mellett törekszünk a kis, kézműves pincészetek megismertetésére. Az alsó határt a vállalható minőségű, hétköznapi borozásra szánt asztali boroknál húztuk meg, mert úgy gondoljuk, a mindennapi életben ezekre is szükség van. Külföldi kínálatunk – nevünkhöz méltóan – elsősorban olasz borokból áll.

Milyen italokkal foglalkoztok még a borokon kívül?

Számunkra természetesen a magyar pálinka a legfontosabb. A karácsonyi szezonra azonban prémium minőségű, családi gazdaságokból származó grappákkal, konyakokkal és whiskey-kel is kiegészül a kínálatunk. Ezeken túl tartunk mustot és szódavizet is.

Mit kell tudnunk a Dolce Vitában kapható élelmiszerekről?

Stratégiai termékcsoportunk a különleges minőségű, kézműves olasz élelmiszerek kínálata: olívaolajok, ecetek, tészták, kávék. Mellette csokoládék, teák, és sok minden más, ami prémium minőségű, adalékanyag-mentes és kistermelőktől származik. Fontos a konyhaeszköz-szekció: Dick kések, Cuisinart gépek, Schott & Zwiesel poharak: profi minőség otthonra.

Fontos törekvés, hogy nem csak boltként működünk, nem az a lényeg, hogy bejöjjenek, majd a vásárlást követően minél hamarabb távozzanak a vendégek. Arra törekszünk, hogy a gasztronómia iránt érdeklődők időt töltsenek nálunk, és ez nemcsak rendezvényeinkre, de a hétköznapokra is igaz. Budapest egyik legjobb, olasz stílusú eszpresszóját szeretnénk működtetni, ezen túl pedig wifi hotspot szolgálja vendégeink kényelmét.

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!