A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Egész évben Balaton!

Télen-nyáron menő

2018-07-10 | Vinoport


Egész évben Balaton!

A Balaton Télen-Nyáron Menő - mondja a lellei és boglári vállalkozók összefogásával július elején megjelent őszi-téli programfüzet. A kezdeményezést kilenc helyi vállalkozón kívül támogatta Balatonlelle és Balatonboglár önkormányzata is.


A kiadványban tíz egész évben nyitva tartó hely, valamint tizenöt program szerepel 2018 szeptemberétől 2019 májusáig, így például az idei ősz újdonsága, az október végén megrendezésre kerülő kishegyi Murci Fesztivál, majd később a Téli Vitorlás Versenysorozat, vagy a Balatonlellei Karácsonyi vásár és Adventi Gasztro Piknik.

 

A programfüzet a Dél-Balatonra összpontosít, azonban az északi part sem marad téli program nélkül: a Balatoni KÖR 5 állomásos (Sümeg, Badacsony, Balatonlelle, Köveskál, Csopak) gasztro piknik roadshow-t rendez, ahol találkozni lehet majd a BalatoniKÖR borászaival, éttermeseivel, cukrászdáival és pálinkafőzőivel. 

 

 

Az egész éves Balaton népszerűsítését megcélzó kezdeményezéshez csatlakozott továbbá a Kultkikötő csapata is. Nagy Viktor, a a Kultkikötő alapító igazgatója kiemelte: "A magunk részéről már a kezdetektől elkötelezettek vagyunk a négy évszakos működés mellett. Már csak ezért is magától értetődő, hogy örömmel kapcsolódunk egy olyan összefogáshoz, ahol együtt gondolkodhatunk az egyévszakos Balaton sztereotípiájának lebontásáról. Azon leszünk, hogy nívós és tartalmas kikapcsolódást biztosító programokkal töltsük meg az együttműködés eredményeként éltre kelő közösségi tereket és megmutassuk: a Balaton nem csak nyáron az igazi." 

 

Elindult továbbá a Lelle-Boglár Tekergő elektromos kisbusz, amivel tematikus programokat kínálnak a helyi vállalkozók egész évben. A kínálatban megtalálható bor és pezsgő túra, múzeumlátogatások, kalandprogram, sőt őszre időzítve készül egy Balatonlelle történetét és érdekességeit bemutató túra is. 

 

Egész évben Balaton!A Lelle-Boglár Tekergő Elektromos Kisbusz. Fotó: Lukács-Tóth Krisztina

 

"A Lelle-Boglár Tekergő kisbusznak is az a célja, hogy a balatoni szezont ki tudjuk tolni, és a Balaton is legyen egy egész évben élő és lüktető turisztikai desztináció. ” mondta el Tóth Balázs, a Balatoni KÖR alelnöke. Csere Andrea, Balatonboglár alpolgármestere az összefogás fontosságát hangsúlyozta; Kenéz István, Balatonlelle polgármestere pedig örömét fejezte ki, hogy újabb lépés történt a szezon meghosszabításáért.

 

A szervezők abban bíznak, hogy az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva a sok programnak és egész évben nyitva tartó helyek gyarapodó számának köszönhetően egyre népszerűbb lesz a Balaton télen-nyáron.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!