A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Gondolatok a buborék körül

Etyeken gyűlnek a pezsgővilág hazai és nemzetközi nagyjai

2019-04-13 | Vinoport


Gondolatok a buborék körül

Május 30-án a hazai és nemzetközi pezsgővilág nagyjai Etyeken gyűlnek össze egy tematikus szakmai konferenciára.


Ideje, hogy a pezsgőkészítés hazai és nemzetközi legjobbjai is bemutatkozzanak egy önálló konferencián Magyarországon, hiszen egyre figyelemre méltóbb pezsgők készülnek ma már, ugyanakkor el kell ismernünk, hogy a pezsgőkultúra építésében, ápolásában van még teendőnk.

 

 

A Borjog és Bormarketing Konferencia analógiájára a szervezők egyik fő célja éppen az, hogy ezzel a témával most ismét megszólítsák az ágazat véleményformálóit. A Rókusfalvy Pál és dr Prónay Bence által szervezett konferencia fontos témákat ígér az ágazat vezetőitől, valamint izgalmas előadásokat fantasztikus magyar és nemzetközi pezsgőkészítőktől és parázs vitákat a kerekasztal keretein belül, amelynek témája: "Technológia vs. Terroir". Az esemény jogosan várt részét képezik majd a vezetett kóstolók a legjobb pezsgőkből.

 

Érdekli az italok Ferrarija? Április 22-28 között minden a champagne körül forog a Winelovers és Borkollégium csapatánál. A két vadonatúj, szuper-prémium Winelovers kóstoló mellett kedvezményes champagne-vásárlási lehetőség biztosít a webshopban, míg a Borkollégium vadonatúj, 8 alkalmas mester-szintű champagne tanfolyamára is kedvezőbb árakon iratkozhatnak be az érdeklődők. További részletért kattintson!

 

Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény programterve már elérhető és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon.

 

PROGRAMTERV

 

10:00-10:20 Megnyitó

dr. Feldman Zsolt, államtitkár, Agrárminisztérium

 

10:20-10:25 Köszöntő

Rókusfalvy Pál, borász, a konferencia társszervezője

 

10:25-10:45 Védett eredetű pezsgők Magyarországon - áttekintés és lehetséges jövőkép

Gál Péter, főosztályvezető, Agrárminisztérium

 

10:45-11:05 A pezsgő alapbor készítésének tapasztalatai a Légli Szőlőbirtokon

Légli Ottó, borász, tulajdonos, Légli Szőlőbirtok

 

11:05-11:20 Kávészünet

 

11:20-11:40 Somló és a Kreinbacher

Bodorkós Norbert, szakmai vezető, Kreinbacher Birtok

 

11:40-12:00 Etyeki pezsgő - tervezett változtatások az Etyek-Budai termékleírásban

Hernyák Tomi, borász, Hernyák Birtok

 

12:00-12:20 “Pezsgő-trend” a világban 

Dr. Brazsil Dávid, főtitkár, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

 

12:20-12:30 „Bejelentkezés”

Bruno Paillard, tulajdonos, Champagne Bruno Paillard

 

12:30-13:30 Állófogadás

 

13:30-13:50 Ruinart - Gondolkodás, munka, fejlesztés az állandó csúcsminőség érdekében

Louise Bryden, Winemaker of Maison Ruinart, Champagne

 

13:50-14:10 Miért szereti a világ a champagne-t?

Hantos László, pezsgőszakértő

 

14:10-14:30 Újra pezseg a partiumi Kristálysziget

Kovács Zoltán és Rábai László társtulajdonosok, Kárásztelek Pezsgőpincészet

 

14:30-15:00 Kávészünet

 

15:00-16:00 Kerekasztal - Téma: „Technológia vs. Terroir”

Demeter Zoltán, dr. Fiáth Attila, Garamvári Zsuzsanna, Laczkó Gábor, Szentesi József

 

16:00-17:00 Vezetett pezsgőkóstoló

 

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!