Gondolatok a buborék körül
Etyeken gyűlnek a pezsgővilág hazai és nemzetközi nagyjai
2019-04-13 | VinoportMájus 30-án a hazai és nemzetközi pezsgővilág nagyjai Etyeken gyűlnek össze egy tematikus szakmai konferenciára.
Ideje, hogy a pezsgőkészítés hazai és nemzetközi legjobbjai is bemutatkozzanak egy önálló konferencián Magyarországon, hiszen egyre figyelemre méltóbb pezsgők készülnek ma már, ugyanakkor el kell ismernünk, hogy a pezsgőkultúra építésében, ápolásában van még teendőnk.
A Borjog és Bormarketing Konferencia analógiájára a szervezők egyik fő célja éppen az, hogy ezzel a témával most ismét megszólítsák az ágazat véleményformálóit. A Rókusfalvy Pál és dr Prónay Bence által szervezett konferencia fontos témákat ígér az ágazat vezetőitől, valamint izgalmas előadásokat fantasztikus magyar és nemzetközi pezsgőkészítőktől és parázs vitákat a kerekasztal keretein belül, amelynek témája: "Technológia vs. Terroir". Az esemény jogosan várt részét képezik majd a vezetett kóstolók a legjobb pezsgőkből.
Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény programterve már elérhető és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon.
PROGRAMTERV
10:00-10:20 Megnyitó
dr. Feldman Zsolt, államtitkár, Agrárminisztérium
10:20-10:25 Köszöntő
Rókusfalvy Pál, borász, a konferencia társszervezője
10:25-10:45 Védett eredetű pezsgők Magyarországon - áttekintés és lehetséges jövőkép
Gál Péter, főosztályvezető, Agrárminisztérium
10:45-11:05 A pezsgő alapbor készítésének tapasztalatai a Légli Szőlőbirtokon
Légli Ottó, borász, tulajdonos, Légli Szőlőbirtok
11:05-11:20 Kávészünet
11:20-11:40 Somló és a Kreinbacher
Bodorkós Norbert, szakmai vezető, Kreinbacher Birtok
11:40-12:00 Etyeki pezsgő - tervezett változtatások az Etyek-Budai termékleírásban
Hernyák Tomi, borász, Hernyák Birtok
12:00-12:20 “Pezsgő-trend” a világban
Dr. Brazsil Dávid, főtitkár, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa
12:20-12:30 „Bejelentkezés”
Bruno Paillard, tulajdonos, Champagne Bruno Paillard
12:30-13:30 Állófogadás
13:30-13:50 Ruinart - Gondolkodás, munka, fejlesztés az állandó csúcsminőség érdekében
Louise Bryden, Winemaker of Maison Ruinart, Champagne
13:50-14:10 Miért szereti a világ a champagne-t?
Hantos László, pezsgőszakértő
14:10-14:30 Újra pezseg a partiumi Kristálysziget
Kovács Zoltán és Rábai László társtulajdonosok, Kárásztelek Pezsgőpincészet
14:30-15:00 Kávészünet
15:00-16:00 Kerekasztal - Téma: „Technológia vs. Terroir”
Demeter Zoltán, dr. Fiáth Attila, Garamvári Zsuzsanna, Laczkó Gábor, Szentesi József
16:00-17:00 Vezetett pezsgőkóstoló
Winelovers borok az olvasás mellé
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!