A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Igazi különlegesség a Polgármesterek Bora

Mindössze 3800 palackkal készült a tokaj-hegyaljai házasításból

2017-08-28 | Vinoport


Igazi különlegesség a Polgármesterek Bora

Tokaj-Hegyalja 27 településének vezetője, képviselője vehette át Hercegkúton a 2017-es év Polgármesterek Borát. Az átadás időpontját a világörökségi cím 15 éves évfordulójának megünnepléséhez igazították. A tokaj-hegyaljai borvidék összefogását jelképezi a 2016-os furmint-hárslevelű-sárgamuskotály házasítás, amelyet idén ismét a Grand Tokaj készített.


 

A Polgármesterek Borából 3800 palackkal készült, tehát limitált kiadásról van szó, mint ahogy 16 éve minden Polgármesterek Bora igazi különlegesség. Goreczky Gergely, a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója elmondta: az idei palackokba került 2016-os száraz furmint-hárslevelű-sárgamuskotály cuvée valóban a tokaj-hegyaljai összefogás jelképe, hiszen 27 környező település szőlője került a házasításba, annak minden ízével, zamatával, színével és illatával. A palackok egyike sem kerül kereskedelmi forgalomba, kizárólag reprezentatív célokat szolgál.

 

Igazi különlegesség a Polgármesterek Bora

 

A Polgármesterek Borát a korábbi években a Tokaji Szüreti Napokon adták át. Az idei átadás időpontja jelképes és rendhagyó volt, hiszen Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék

 

15 éve a Világörökség része.

 

Ebből az alkalomból a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal konferenciát is szervezett a hercegkúti Gomboshegyi pincesorra, az ünnepséget pedig a Grand Tokaj Zrt. borkóstolója egészítette ki.

 

 

A kóstolón a Grand Tokaj idén Borkiválóságnak nyilvánított és a londoni International Wine Challenge megmérettetésen aranyérmes 5 puttonyos aszúja mellett a pincészet a N°8 és Kővágó Furmint száraz borát is megkóstolhatták a meghívottak. Ezek a száraz borok a londoni versenyről egy-egy ezüstéremmel tértek haza és azóta is sok nemzetközi és hazai elismerést begyűjtöttek.

 

Fotó: grandtokaj.comMinitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!