A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Már pályázható a támogatás a szőlőültetvények szerkezetátalakításához

Közel a leadási határidő

2020-11-17 | Vinoport


Már pályázható a támogatás a szőlőültetvények szerkezetátalakításához

A Magyar Közlöny 2020. november 13-i számában kihirdetésre került a szőlőültetvények szerkezetátalakításához és átállításához igényelhető támogatásról szóló 57/2020. (XI. 13.) AM rendelet.


A borszőlő-termelők november hónapban ismét egyéni tervet nyújthatnak be a jelenlegi, illetve a következő borpiaci évben támogatással elvégezni kívánt szerkezetátalakítási tevékenységeikre vonatkozóan.

 

A rendelet alapján az egyéni tervek 2020-ban november 16. és 30. között nyújthatók be.

Az idei benyújtási időszakot követően, 2021-től minden évben november 2. és 30. között nyílik lehetőség a támogatás igénylésére.

 

 

Pár fontos tudnivaló a támogatással kapcsolatban:

 

 

A hegybírók számára a HNT oktatást biztosított az elektronikus benyújtási és ügyintézési felület kezeléséhez annak érdekében, hogy a termelőknek segítséget tudjanak nyújtani a felmerülő kérdésekben, azonban a hegybírók a termelő helyetti ügyintézésre, az egyéni terv vagy a kifizetési kérelem benyújtására nem kérhetők fel.

 

A szőlőültetvények korszerűsítését szolgáló támogatásra a 2020-2023 közötti időszakban várhatóan 34 millió eurónak megfelelő forintösszeg áll rendelkezésre. A támogatás intenzitása a támogatható költségek 75-40 százaléka között fog változni.

 

A Magyar Közlöny 2020. évi 245. száma a teljes szöveggel itt érhető el.


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!