Megjelent az Innováció a Szőlőszaporításban című könyv
Betekintés napjaink és a jövő szőlőtermesztésébe
2019-06-29 | VinoportA napokban megjelent könyv célja, hogy átfogó képet adjon a Magyarországon folyó szőlő szaporítóanyag-előállítással kapcsolatos kutatásokról, megismertesse a legújabb technológiákat, fejlesztéseket.
A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kertészeti Tanszékén került bemutatásra az "Innováció a Szőlőszaporításban" című kötet a Doktoranduszok Országos Szövetsége kiadásában. A könyv bemutatóján Molnár Ákos, a Magyar Szőlőszaporítóanyag Termelők Szövetségének elnöke, Kocsis László, a Georgikon Kar Kertészeti Tanszékének vezetője, illetve Szabó Péter, a Doktoranduszok Országos Szövetsége Elnöke és a könyv szerzője szólaltak fel.
A szerző, Szabó Péter elmondta, hogy az „Innováció a Szőlőszaporításban” című könyv egyaránt szól az ágazatban dolgozóknak, a kutatóknak, és a laikusoknak, egyúttal egyfajta betekintést enged a jövő szőlőtermesztésébe és szőlőszaporításába. A könyv alapvető célja, hogy olyan kutatásokat mutasson be, mely a magyar szőlőtermesztés szereplői számára hozzáférhető és hasznosítható eredménye van, legyen az alap- vagy alkalmazott kutatás.
A könyv megkíséreli bemutatni néhány külföldi ország szőlő szaporítóanyag-előállítását is abból a célból, hogy összegyűjthessék a jó gyakorlatokat. A kiadó és a szerző bízik benne, hogy a kiadvánnyal elősegíthetik az innovatív magyar szőlőtermesztést és szőlő szaporítóanyag-előállítást is. A könyv megjelenését az Agrárminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatta.
A könyv Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó webáruházaiban, a Könyvistálló nevű kis- és nagykereskedésekben, az Akadémiai Kiadó online okoskönyvtárában (MeRSZ) és a Doktoranduszok Országos Szövetségénél lesz elérhető.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!