A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Megjelent az Innováció a Szőlőszaporításban című könyv

Betekintés napjaink és a jövő szőlőtermesztésébe

2019-06-29 | Vinoport


Megjelent az Innováció a Szőlőszaporításban című könyv

A napokban megjelent könyv célja, hogy átfogó képet adjon a Magyarországon folyó szőlő szaporítóanyag-előállítással kapcsolatos kutatásokról, megismertesse a legújabb technológiákat, fejlesztéseket.


A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kertészeti Tanszékén került bemutatásra az "Innováció a Szőlőszaporításban" című kötet a Doktoranduszok Országos Szövetsége kiadásában. A könyv bemutatóján Molnár Ákos, a Magyar Szőlőszaporítóanyag Termelők Szövetségének elnöke, Kocsis László, a Georgikon Kar Kertészeti Tanszékének vezetője, illetve Szabó Péter, a Doktoranduszok Országos Szövetsége Elnöke és a könyv szerzője szólaltak fel.

 

„A világ szőlőtermesztése és borkészítése fordulóponthoz érkezett” - interjú Molnár Ákossal

 

A szerző, Szabó Péter elmondta, hogy az „Innováció a Szőlőszaporításban” című könyv egyaránt szól az ágazatban dolgozóknak, a kutatóknak, és a laikusoknak, egyúttal egyfajta betekintést enged a jövő szőlőtermesztésébe és szőlőszaporításába. A könyv alapvető célja, hogy olyan kutatásokat mutasson be, mely a magyar szőlőtermesztés szereplői számára hozzáférhető és hasznosítható eredménye van, legyen az alap- vagy alkalmazott kutatás.

 

 

A könyv megkíséreli bemutatni néhány külföldi ország szőlő szaporítóanyag-előállítását is abból a célból, hogy összegyűjthessék a jó gyakorlatokat. A kiadó és a szerző bízik benne, hogy a kiadvánnyal elősegíthetik az innovatív magyar szőlőtermesztést és szőlő szaporítóanyag-előállítást is. A könyv megjelenését az Agrárminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatta.

 

A könyv Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó webáruházaiban, a Könyvistálló nevű kis- és nagykereskedésekben, az Akadémiai Kiadó online okoskönyvtárában (MeRSZ) és a Doktoranduszok Országos Szövetségénél lesz elérhető.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!