A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Mesterkurzusok “vájt orrúaknak” a Winelovers Grandon

Muzeális aszúk, angol pezsgők, Napa Valley Vintage tételek a Winelovers Grand mesterkurzusain

2024-03-12 | (X)


Mesterkurzusok “vájt orrúaknak” a Winelovers Grandon

Évek óta megszokhattuk már, hogy a Winelovers Grand mesterkurzusain egy-egy szűkebb témára fókuszálva tanulhatnak azok, akik a borkóstolás alapjait már ismerik, a hazai főbb borstílusokkal már nagyjából tisztában vannak, és érdeklődésük más borvidékek felé is irányul, a világ más bortételeivel is szívesen megismerkednének. Nézzük, milyen csemegékkel vár idén minket a Winelovers Grand!


English sparkling - a pezsgő angolul

 

Az angol pezsgőkészítés felemelkedéséhez szükség volt a klímaváltozásra, de ez önmagában nem lett volna elegendő, ha úttörő borászok nem olyan alázattal nyúltak volna a szőlőhöz és a borhoz, mint amilyennel tették. A borágazat teljes megreformálásával és a folyamatos fejlesztéssel, tanulással mára odáig jutott Nagy-Britannia, hogy nemcsak hogy jegyzik őket a világ pezsgőtérképén, de meglehetősen előkelő helyet is sikerül ott elfoglalniuk. A hagyományos champagne-i szőlőfajták beérésével, valamint a trendek alakulásával a jövőben még több és még jobb angol pezsgőre számíthatnak a borrajongók: a Grand mesterkurzusa ezekből mutat néhány példát április 6-án. Lesz Nytimber és Hambledon pezsgő is, ezekről többek között itt is írt a Vinoport korábban. 

 

Előadó: Bálint László DipWSET, a Borkollégium oktatója, a Winelovers Wine Awards borverseny elnöke

Időpont: április 6. 11.00 óra

Helyszín: Corinthia Budapest

JEGYVÁSÁRLÁS

 

Riesling of the world

 

A rajnai rizlinget sokoldalúsága az egész világon ismertté tette, a gasztronómiában ez a fajta egyszerűen megkerülhetetlen. Iskolázásának sokfélesége miatt ugyanis az előételtől a desszertig sokféle ételhez társítható; határozott karakterrel, élénk, lendületes savakkal, gazdag aromavilággal rendelkező borokat ad, amely mellett olykor az intenzív mineralitás és sokak által rajongott petrolosság is megjelenik. A Grand mesterkurzuson 8 ország 9 különböző rizlingjeit kóstolhatjuk össze - nem valószínű, hogy bármelyik is csalódást okoz majd!

 

időpont: április 6. 13.00 óra

helyszín: Corinthia Budapest

JEGYVÁSÁRLÁS

 

Mesterkurzusok “vájt orrúaknak” a Winelovers Grandon

 

Ecstasy of GOLD - Hogyan nyerjek aranyérmet egy nemzetközi borversenyen?

 

Mitől lesz egy bor aranyérmes? Hogyan kóstoljuk magabiztosan a minőségre? Ezekre a kérdésekre keresik a választ az Extasy of Gold mesterkurzus résztvevői. A 4 elemű BLIC kóstolási rendszer mellett a kurzuson a 11 tényezős, Jennifer Simonetti-Bryan Master of Wine által kidolgozott ún. FBLIICCATTT modelljét is megismerjük. Hogy mi ez a furcsa betűszó? Erről itt írtunk korábban, a kurzuson pedig Bálint Lászlónak, a Winelovers Wine Awards borverseny elnökének segítségével a Toszkán minőségi vörösbor piramis alapján 6 tétel borral járják körbe a résztvevők, hogy mi is ennek a borkóstolási rendszernek a lényege. Chianti DOCG-től a Brunello di Montalcino-ig vezet az utunk.

 

Előadó: Bálint László DipWSET, a Borkollégium oktatója, a Winelovers Wine Awards borverseny elnöke

Időpont: április 6. 15.00 óra

Helyszín: Corinthia Budapest

JEGYVÁSÁRLÁS

 

Napa Valley Cabernet Sauvignon - Vintage 2019

 

A Napa völgy forró és száraz területeinek egyik meghatározó fajtája a cabernet sauvignon, a mesterkurzus ebből a fajtából készült tételeket mutat be, a 2019-es évjáratból. A Napa Valley borok nagy potenciállal rendelkeznek, csodálatosan beérett szőlő alapanyag - és ennek fekete gyümölcsös, érett szilvás, édesgyökeres aromái -, és az ízek rendkívüli mélysége jellemzi őket. A legszebb tételek emellett jó savszerekezettel, szépen integrálódott tanninokkal, elegáns hordós jegyekkel és hosszú eltarthatósággal rendelkeznek.

 

Mesterkurzusok “vájt orrúaknak” a Winelovers Grandon

Napa Valley, USA, Kalifornia

 

Előadó: Harmath Csaba, a Borkollégium oktatója

Időpont: április 6. 17.00 óra

Helyszín: Corinthia Budapest

JEGYVÁSÁRLÁS

 

Muzeális aszú - 1940-től 83-ig

 

A Winelovers Grand mesterkurzusai között szinte mindig van aszús tematika, de idén igyekeztek ezen még egyet csavarni a szervezők. A Tokaji Aszú olyan bor, amely képes visszaröpíteni minket akár évtizedekkel is az időben. A Grand Tokaj jóvoltából most újraélhetjük egy pár percre az 1956-os évjáratot, a legendás 1972-es szüretet, és olyan kiugró esztendők is a pohárba kerülnek, mint 1983, és friss klasszisokként 2013 és 2017 is! A borokat a kifejezetten a Tokaji Aszú kóstolásra tervezett AszúGlass-ból lehet majd megkóstolni. Az évjáratok borminőségei között Ripka Gergely, a díjnyertes TokajKalauz szerzője mutatja majd az utat.

 

Előadó: Ripka Gergely

Időpont: április 6. 19.00 óra

Helyszín: Corinthia Budapest

JEGYVÁSÁRLÁS

 

A mesterkurzusokra szóló belépőt csak a normál belépőjeggyel együtt lehet megvásárolni.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!