A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Mit iszol?

Új rendezvénnyel jelentkezik a Terra Hungarica

2014-10-08 | Tóth Adrienn


Mit iszol?

November 8-án a Terra Hungarica csapata új rendezvénnyel jelentkezik, a korábban Borszalon néven megvalósított borkóstolót most a Mitiszol? elnevezésű fesztivál követi. A természethű borokat képviselő szervezet a jövőben sem változtat az elvein, az esemény koncepciója azonban átalakul. A részletekről Nemes Richárdot kérdeztük.


Honnan jött az új név?

 

Szerettünk volna egy gondolatébresztő, de mégis laza és jópofa nevet az új rendezvénynek, amely minél szélesebb közönséget szólít meg – remélem, sikerült. Tavasszal volt egy kampányunk Mi van a borodban? címmel (mivanaborodban.hu), a Mitiszol? ezzel is jól harmonizál.

 

Továbbá, igyekeztünk azt is kifejezni, hogy most már nemcsak borról van szó, hanem más italokról is, például sörről, pálinkáról, alkoholmentes üdítőről. Akik tanultak szolfézst, azoknak a mi - ti - szó (latinul sol) persze máshonnan is ismerős lehet, és akár kézzel is el tudják mutogatni… a fesztiválon lesz zene is!

 

A korábbi Terra Hungarica Borszalon Mitiszol? – Természetes Italok Fesztiváljának adta át a helyét. Milyen koncepcionális változással jár ez az átalakulás?

 

Minden tekintetben fejleszteni, fejlődni szeretnénk. Szélesebb tartalmat szélesebb közönség felé kommunikálunk, más hangnemben és stílusban, mint korábban. A főszerep továbbra is a boré, de idén először kiegészítő jelleggel lesznek sörök, pálinkák és olyan alkoholmentes italok is, mint a gyümölcslevek, szörpök, gyógyteák és víz, persze a közös nevező továbbra is ugyanaz: a természtességre való törekvés, tiszta, átláthatóan készült termékek.

 

Szerettünk a Gerbeaud-val dolgozni, de kinőttük a házat, így mindenképpen új helyszínt kellett keresnünk, ez végül kapóra jött a koncepció bővítéséhez is. Az Akvárium Klubban terveink szerint fiatalosabb, lazább, de továbbra is igényes sétáló kóstoló lesz a Mitiszol?, amely nem a locsolásról és a könyökölésről szól majd.

 

 

Beszéljünk egy kicsit a boros tematikáról! Milyen újdonságokra számíthatunk?

 

Nem tervezünk e téren újdonságokat. Miért változtassunk meg valamit, ami már jól működik? A rendezvény továbbra is a Terra Hungarica borászainak éves közös bemutatkozója, közel 30 borászat, 11 borvidék, szép színes kínálat. Tehát továbbra is a Kárpát-medencére koncentrálunk, de szokásunkhoz híven azért lesz egy külföldi vendégasztal is izgalmas borokkal.

 

A borok mellett más italok is megjelennek. Említenél néhány érdekességet, amelyről úgy gondolod, hogy mindenképpen érdemes megkóstolniuk azoknak, akik elsősorban a borokért látogatnak a helyszínre?

 

A söröknél a több főzdét is képviselő Sörfronttal működünk együtt, az ő kínálatukon túl az első és egyetlen hazai alapanyagból készült biosört, az Alakort és a világ első biodinamikus sörét, a Meinklang Urkornt is kóstolhatják majd a látogatók. A pálinkákkal módjával bánunk, remélem majd a vendégeink is, 6-7 féle párlatot lehet majd megízlelni.

 

Mit iszol?

 

Első alkalommal talán szerény, de annál izgalmasabb lesz az alkoholmentes kínálat: lesznek kézműves szörpök (Csupaszörp), biodinamikus szőlő és almalé, gyógyteák a bakonybéli Szent Mauriciusz Monostor jóvoltából, és persze ott lesz Magyarország legjobb palackozott vize is, a Szigetközi. 

 

Mit lehet majd kóstolni a Miteszel standon?

 

Az italok mellett piciben lesz egy „pop-up” standunk, ahol a rendezvény filozófiájához és koncepciójához illő élelmiszereket lehet majd megízlelni a készlet erejéig. Ott lesz Szántó Tibi csokoládékészítő, a Jacques Liszt pékség és a kitűnő sajtokat készítő Élő Bolygó Alapítvány.

 

A rendezvényről és a kínálatról bővebben a mitiszol.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődök.

Az illusztrációként szolgáló kép forrása: excelsiorwineblog.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!