A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Mit tud az Y generáció Tokaj-Hegyalján?

Kérdezzük meg tőlük!

2016-06-11 | Vinoport


Mit tud az Y generáció Tokaj-Hegyalján?

Manapság egyre több fiatal próbálja ki Tokaj-Hegyalján, hogy milyen egy borász élete. Vannak, akik szinte a nulláról indulnak, de akadnak olyanok is, akik a családi hagyományokat követve vetik bele magukat egy pincészet mindennapjaiba. Vajon mi vezérli őket, hogyan tudják felvenni a versenyt, hogyan élik meg a nyakukba szakadó munkát? Ezekre a kérdésekre most egy egyedi rendezvényen kaphatjuk meg a választ.


Egy közelgő eseménnyel, a lassan hagyománnyá fejlődő Jó éjszakát Mád!-dal indult minden. Idén egy kis változtatással igyekeznek a szervezők még vonzóbbá tenni a programot. Az eddigi években naplementekor kezdődött el az élet a községben, de a mostani rendezvény egész napossá nőtte ki magát: elindul a Jó reggelt, és a Jó napot Mád! is. A rendezvény délelőtti szakaszában családi, délután pedig szakmai programokkal várják az érdeklődőket. 

A kiállítók között a Zsirai Pincészet idén is megtalálható

Nevük ismerősen csenghet, ők, a fiatal testvérpár az, akik lassan 5 éve igazgatják családi birtokukat, mely jelenleg 18,5 hektár szőlőterületet tudhat magának, mindezt 3 különböző borvidéken. A Zsirai lányok úgy döntöttek, csatlakoznak a rendezvény szakmai részéhez is, és erre egy igazán rendhagyó kóstolót szerveztek.

 

Kata – aki Mádon él, és ott borászattal foglalkozik – mindennapjai szorosan összefonódtak Tokaj-Hegyalja fiatal borászaival. Hasonló problémákkal, nehézségekkel küzdenek: fiatal borászként megélni Tokaj-Hegyalján. A tevékenységük, és az elhatározásuk azonos: magas minőségű bor készítése különböző dűlőkben. A sors összehozta őket, Kata pedig úgy döntött, lehetőséget teremt, hogy ezt közösen megmutassák. Elhívott pár jó barátot a Jó napot Mád!-ra, ahol az érdeklődők személyesen is találkozhatnak velük, megkóstolhatják a boraikat, kifaggathatják őket a borász életükről.

 

 

Színes és széles lesz a szortiment, hiszen a 6 megjelenő borász a borvidék 6 különböző pontjáról érkezik, és mindenki hoz magával 2-2 fajta bort. A csapatot pedig Dávid Rémusz (Erdőbénye), Homoky Dorka (Tállya), Kvaszinger Laci (Olaszliszka), Varkoly Ádám (Szerencs), Vincze Tomi (Sárospatak), és Zsirai Kata (Mád) alkotják.

 

A pincészetek nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt!

A sétálókóstoló további részletei:

Tokaj Y – Mit tud az Y generáció Tokaj-Hegyalján?

Zsirai Vendégház 

3909 Mád, Batthyány utca 28.

Időpont: június 18-19. 12:00 – 18:00

Belépés kizárólag jeggyel, melyet a helyszínen lehet megvásárolni.

Ára: 4000 forint

 

Facebook-esemény

A Zsirai Pincészetről itt írtunk legutóbb>>


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!