Most először bővült a Balatoni Kör
Hasznos kiadvány is készül
2016-04-21 | VinoportA BalatoniKÖR megalakulása óta idén először bővült, az alapítók 11 új tagot választottak maguk közé. Idén először jelenik meg Kóstold Körbe! című hasznos turisztikai kiadványuk is.
2014 tavaszán a BalatoniKÖR azt tűzte ki céljául, hogy természetes egységként kezelve a Balatont, magasabb szintre emelje a gasztronómiát és a vendéglátást, valamint a régióközpontú szemlélet révén egyúttal a helyi életminőség javítása is küldetése részévé vált. Az elmúlt két év alatt több, a közönség és média figyelmét megragadó rendezvényt szerveztek. A teljesség igénye nélkül: hagyományteremtő céllal megrendezték a Balaton Napját; a téli szezon Borkarácsonyfa és Adventi Balaton Szalon eseményén összekötötték a fővárost a Balatonnal; bemutatták a BalatonBort, hazánk első régióborát; létrehozták a strandgasztronómia megújulásáért felelős Beach Food Balaton programot.
A BalatoniKÖR megalakulása óta idén először bővült, az alapítók 11 új tagot választottak maguk közé.
Azokat hívtuk meg a BalatoniKÖRbe, akik a balatoni gasztronómia valódi szereplői, akik a saját területükön minőségi szolgáltatást nyújtanak. Vállalkozásukkal példát mutatnak, bátran kezdeményeznek, és tenni akarnak a közös balatoni célokért, írják sajtóközleményükben. A kibővült tagság arányait tekintve egyre kiegyensúlyozottabban veszi körbe a Balatont, ami szintén fontos szempont volt.
Új tagok:
° Dobosi Győző /// Dobosi Pincészet És Vendégház /// Szentantalfa
° Gutman László /// Gutman Borpince /// Kötcse
° Gyukli Krisztián /// Gyukli Pince /// Balatonfüred
° Hertzka András /// Hertzka Birtok /// Balatoncsicsó
° Nagy István /// Borbarátok, Neptun Panzió /// Badacsony
° Nagy-Golyán Nikoletta /// Kalóz Strandbisztró // Fövenyes
° Molnár Júlia Dóra /// Csendes Dűlő Szőlőbirtok /// Badacsonyörs
° Pócz József /// Pócz Pincészet /// Balatonlelle
° Söptei Zsolt /// Söptei Pincészet És Étterem /// Csopak
° Tóth Balázs /// BL Yachtclub & Apartments /// Balatonlelle
° Florian Zaruba /// Kristinus Borbirtok /// Kéthely
Alapítótagok:
° Bergmann Ernő /// Bergmann Cukrászat /// Balatonfüred
° Bezerics Dániel ///Bezerics Borház /// Keszthely
° Bujdosó Ferenc /// Bujdosó Szőlőbirtok És Pincészet /// Balatonlelle
° Csapody Balázs /// Kistücsök Étterem, Borpince És Vinotéka /// Balatonszemes
° Dobai András /// Kredenc Borbisztró /// Balatonfüred
° Istvándi Gergő /// Istvándy Pincészet /// Badacsony
° Jásdi Attila /// Jásdi Pince /// Csopak
° Légli Ottó /// Légli Szőlőbirtok /// Balatonboglár
° Kardos Gábor /// Balatoni Kör Szóvivő /// Badacsony
° Kovács Tamás /// Szent Donát Birtok /// Csopak
° Laposa Bence /// Laposa Birtok /// Badacsony
° Martonosi Zsolt /// Baricska Csárda /// Balatonfüred
° Nagy László /// Villa Tolnay /// Csobánc
° Nagy Miklós /// Hotel Bonvino, Kisfaludy-Ház /// Badacsony
° Pach Gábor /// Zimek Pálinka Manufaktúra /// Zamárdi
° Pálffy Attila /// Pálffy Pince /// Köveskál
° Szeremley László /// Szeremley Birtok /// Badacsony
° Trombitás Tamás /// Trombitás Borház /// Szentbékkálla
° Váli Péter /// Válibor /// Badacsony
A kibővült BalatoniKÖR első tevékenységeként igényes és informatív, a vendégek számára a tagoknál ingyenesen elérhető kiadvánnyal készül. A Kóstold Körbe! megbízható, komplex turisztikai és gasztronómiai lehetőségeket mutat be, illetve egész éves programajánlatot kínál.
A Kóstold Körbe! azért is különleges, mert nemcsak bemutatja a BalatoniKÖR tagjait, hanem megmutat valamit abból is, ami a vendéglátásuk lényege. Mindenki összeállított egy-egy olyan ajánlatot, ami a szolgáltatásokon, termékeken keresztül a vendéglátót is a lehető legjobban kifejezi. Lehet ízlelgetni, kóstolgatni, kipróbálni. Jó lesz kézbe venni, elvinni, és a következő kirándulás alkalmával elővenni. Egy-egy szolgáltatónál a vendégek gyakran megkérdezik, hová érdemes még menni, mit érdemes kipróbálni? A Kóstold Körbe! méltó válasz erre a kérdésre, mert a BalatoniKÖR tagjai egymást jó szívvel ajánlják, és ez a vendégeknek is garancia. A kiadvány május közepétől megtalálható lesz a BalatoniKÖR tagjainál – fogalmazta meg Erdős Gábor, a kiadvány szerkesztője.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
Mi történik ősszel egy biodinamikus szőlőben?
Az anyaföld gyógyítása a mezőgazdaság által - Idén 100 éves a biodinamikus mozgalom
Megjelent a Winelovers Wine Awards eredményeit listázó digitális kiadvány
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!