A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Napokon belül érkezik az új Terra Benedicta könyv

A tervek szerint május utolsó napjaiban lesz kézbe vehető

2019-05-22 | Vinoport


Napokon belül érkezik az új Terra Benedicta könyv

Már a nyomdában van a nagy sikerű első Terra Benedicta tartalmilag és formailag is megújuló újabb kiadása. Addig is elmondunk pár részletet a könyvvel kapcsolatban.


A Mészáros Gabriella, Rohály Gábor és Ambrus Lajos szerzőtrió legújabb könyve teljesen megújult tartalommal, a korábbitól eltérő tematikával mutatja be a Kárpát-medence adottságait, lehetőségeit és az elmúlt évtizedek fejlődésének eredményeit. Ezúttal nem tankönyvet, sokkal inkább tényeken alapuló, de olvasmányos, gazdagon illusztrált kötetet kínálnak a borkedvelő olvasóknak.

 


Mészáros Gabriella elmondta, bizonyos fejezetek – pl. kóstolás, technológia, önálló szőlőfajta fejezet – nem lesznek a kötetben. A 22 borvidék lesz a kötet gerince úgy, hogy az adott borvidéken releváns ismeretanyag (például különleges borkészítési mód vagy szőlőfajták, gasztronómia) is ide kerül az egyes borvidékekhez. Az új kiadásban nagyobb teret kapnak a határon túli területek, úgy mint a Szerémség, Ménes és Kürt környéke. 

 

Napokon belül érkezik az új Terra Benedicta könyv

 

A könyv az azonos cím és borító ellenére nem az idegen nyelvű kiadás magyar alapszövegét tartalmazza. Egy teljesen másik könyv született, amely más fejezetekből áll, mint az előző kettő. Szellemisége ugyanakkor megegyezik az előző kettőével. 

 

A könyv már előjegyezhető a Borkollégium honlapján, ahol az előrendelés mellé ajándék is jár!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!