A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Nem a sörről, hanem a tokaji borról szól a foci EB!

Bordeaux-ban a Holdvölgy

2016-06-13 | Vinoport


Nem a sörről, hanem a tokaji borról szól a foci EB!

Sport- és bortörténeti esemény is lesz kedden: Magyarországot a fociválogatott mellett a mádi Holdvölgy csúcsborai is képviselik Bordeaux-ban!


Június 14-én, kedden este, amikor a magyar labdarúgó válogatott a bordeaux-i Matmut Atlantique stadionban pályára lép Ausztria ellen a futball Európa-bajnokságon, a világ egyik borkereskedelmi központjaként számon tartott délnyugat-franciaországi város futurisztikus stílusú, új bormúzeuma, a La Cité du Vin különleges borkóstolóval tiszteleg az osztrák és a magyar borkultúra előtt. A sport és bor kapcsolatát egyedi módon hirdető rendezvényen Magyarországot a mádi Holdvölgy borászat képviseli, egy száraz és egy édes tokaji fehérbor-különlegességgel.  

 

A mádi Holdvölgy az első magyar borászat, amely bemutatkozhat a François Hollande francia köztársasági elnök által május 31-én átadott, monumentális élményközpontban és bormúzeumban, a La Cité du Vin-ben, amelyet különleges építészeti megoldásai miatt máris a borvilág Guggenheim Múzeumaként emlegetnek világszerte.

 

La Cité du Vin from La Cité du Vin on Vimeo.

 

A világ borait és borvidékeit az összes érzékszervre ható, interaktív kiállításokkal bemutató központ mind a négy Bordeaux-ban megrendezendő EB-csoportmérkőzéshez szervez a pályára lépő országok boraiból kóstolóestet. A borpalota sommelier-je által vezetett borkóstolásnak a La Cité du Vin hatalmas méretű, tízemeletes épületének egyik legnagyobb rendezvényterme, a Thomas Jefferson Auditorium ad helyet, ahol a vendégek kivetítőkön nézhetik meg a futball Európa-bajnokság aktuális mérkőzését.

 

A foci- és borrajongók számára egyaránt élményeket kínáló est kapcsán Demkó Pascal, a Holdvölgy alapító-tulajdonosa elmondta: "két olyan borral készülünk erre a rangos borkóstoló eseményre, amelyek méltó módon mutathatják be Magyarország, illetve a Tokaji borvidék borkultúráját, értékeit." Az egyik a Holdvölgy 2007-es évjáratú, Eloquence nevű édes tokaji szamorodnija, amely gyönyörűen képviseli Tokaj két legfőbb szőlőfajtáját, a furmintot és a hárslevelűt, egy önmagában vagy vacsora mellé is kiválóan fogyasztható édes bor. A másik a Vision nevű, 2013-as évjáratú száraz fehér birtokválogatás, amelyhez egyedi arányban házasítottak furmint, hárslevelű és kabar szőlőfajtákat, az eredmény pedig egy újgenerációs tokaji száraz borkülönlegesség, amelyet tavaly aranyéremmel ismertek el a Decanter Asia Wine Awards bor világversenyén.

A Holdvölgy Pincészetről itt írtunk legutóbb>>

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!