A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Növekedhet a magyar borok presztízse a Távol-Keleten

Sikeres jelenlét a Prowine China szakkiállításon

2017-11-16 | Vinoport


Növekedhet a magyar borok presztízse a Távol-Keleten

Komoly érdeklődés övezi a magyar standot és a magyar borokat a ProWine China Nemzetközi Bor és Szeszesital Szakvásáron Kínában. Az MTÜ letisztult és modern látványvilágú standja mind megjelenésében, mind pedig az ott szervezett programok révén kiváltotta a látogatók elismerését.


A közösségi bormarketingért is felelős Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 2017. november 14-16. között a világ egyik legjelentősebb borkiállítás sorozatának kínai állomásán 11 pincészet részvételével mutatja be a magyar borok kiválóságait és a magyar borágazat trendjeit, elősegítve az üzleti lehetőségek feltárását a távol-keleti piacon. A ProWine China szakvásárt kizárólag szakmai látogatók keresik fel, a kiállítás így jó alkalom az információcserére és tárgyalások lebonyolítására.

 

A napi három alkalommal szervezett szakszemináriumok látogatói folyamatosan megtöltik a 120 négyzetméteres magyar stand területét. A szemináriumok célja, hogy felhívja a figyelmet a változatos, minőségi magyar borokra. A közönség összetétele alapján jelentős a kínai borismereti kurzusokat hallgató diákok és a fiatal sommelier-k érdeklődése a Kínában még kevéssé ismert magyar borok iránt. A dinamikusan felépített, 30 perces előadásokat három fő témában – a magyar fehérborok sajátosságai, a magyar vörösborok jellemzői, a tokaji aszú egyedisége – hallhatták a látogatók Szik Mátyás, Örökös Magyar Sommelier Bajnok tolmácsolásában. Különösen nagy figyelmet kapott a tokaji aszú: a világ legegyedibb édes borát bemutató aszúkóstoló hatalmas sikernek örvendett.

 

Növekedhet a magyar borok presztízse a Távol-Keleten

 

Kiemelkedő eredmény, hogy a rendkívüli szaktekintélynek számító Fongyee Walker, az egyetlen kínai Master of Wine meglátogatta a magyar standot és részt vett a tokaji aszú kóstolón is. „A magyar stand fantasztikus, jól kialakított a szeminárium rész, a társkiállítói zóna és a tárgyalórész is” – hangzott el a helyszínen vele készült interjúban. „Lenyűgöztek a száraz tokaji tételek, ezeket leginkább borértőknek szánnám. Nagy lehetőség van a tokaji késői szüretelésű édes borokban is, és természetesen kiválóak a tokaji aszúk. A magyar borokat be kell építeni a borkurzusokba” – hangsúlyozta a borszakértő.

 

 

A magyar stand sikerét támasztja alá továbbá, hogy a sanghaji Wine & Spirit Education Trust boriskola nyitott az együttműködés folytatására és a magyar borok beépítésére tantervébe, emellett pedig fontos elismerés, hogy Marius Berlemann, a ProWine projektigazgatója és csapata külön gratulált a magyar standhoz és a programokhoz.

 

A ProWine China kiállításon való sikeres megjelenés hozzájárulhat a Kínába irányuló magyarországi bor export további bővüléséhez, valamint a magyar borok presztízsének növekedéséhez a távol-keleti piacokon.

 

A magyar standon kiállító pincészetek:


 

Forrás és fotók: MTÜMinitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!