A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Segíthetnek a fagykárosultakon

2016-07-25 | MTI


Segíthetnek a fagykárosultakon

A jégkárt szenvedett gazdák után a fagykár sújtotta agrárvállalkozások is részesülhetnek teljes támogatásban az Agrár Széchenyi Kártya (ASZK) konstrukció keretében, közölte a KAVOSZ Zrt.


A KAVOSZ közleménye szerint a Földművelésügyi Minisztérium a fagykárt szenvedett és Agrár Széchenyi Kártyával már rendelkező, illetve a konstrukció keretében 2016. november 30-ig hatályos hitelszerződést kötő vállalkozásoknak a jelenlegi 4 százalékos kamat- és kezesi díjtámogatáson felül további, akár teljes hiteldíj-támogatást nyújt a 2016. július 22. után esedékes díjtételeknél az adott hitelügylet teljes futamidejére.

 

A Széchenyi Kártya programot működtető KAVOSZ hangsúlyozta: az állam az érintett agrárvállalkozás ültetvény besorolású földterületei után hektáronként legfeljebb 500 ezer forint hitelkeretig teljes költségtérítést biztosít, azaz 100 százalékos kamat-, kezességi díj-, illetve kezelési költségtámogatással, valamint egyéb költségek megtérítésével segíti a fagykárt szenvedett vállalkozások akár nulla költségű szabad felhasználású finanszírozási forráshoz jutását az Agrár Széchenyi Kártyán keresztül.

 

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a közleményben arra hívta fel a figyelmet, hogy azok az agrárvállalkozások élhetnek ezzel a lehetőséggel, amelyek az erről szóló rendeletben nevesített településeken székhellyel, telephellyel rendelkeznek. A támogatás mértéke függ a vállalkozás ültetvény minősítésű földterületének nagyságától, valamint a rendelkezésére álló szabad támogatási keret mértékétől, továbbá meg kell felelni a rendeletben meghatározott jogosultsági feltételeknek.

 

A KAVOSZ adatai szerint az Agrár Széchenyi Kártyát több mint 9000 gazdálkodó igényelte, az átadott kártyák száma megközelíti az 5000-et, a kihelyezett hitelösszeg pedig meghaladja a 37 milliárd forintot, az átlagos hitelösszeg az idén létrejött ügyletekben 8,6 millió forint.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!