A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Újabb sikeres évet zárt a WSET

Rekordot döntött tavaly a világ elsőszámú borismereti iskolarendszere

2017-08-04 | Vinoport


Újabb sikeres évet zárt a WSET

Minden eddiginél többen, szám szerint 85 487-en vizsgáztak a világon a WSET-nél a most zárult akadémiai évben.


Rekordot döntött a világ elsőszámú bor- és párlatismereti képzést nyújtó iskolarendszere, a WSET (Wine & Spirit Education Trust): a tavalyihoz képest 19 százalékkal többen vettek részt a szervezet akkreditált vizsgáin 2017. július 31-ig – derült ki a most kiadott közleményből.

 

A legtöbb vizsga, a teljes szám mintegy negyede, továbbra is az Egyesült Királyságban zajlik, a szigetországban összesen 243 akkreditált intézet kínál WSET kurzusokat. A legnagyobb növekedést Kína és az USA produkálta, mindkét országban majdnem másfélszer többen jelentkeztek WSET vizsgára az előző évhez képest.

 

 

Idén nyitott meg az első iroda Hongkongban, illetve indult kurzus Csehországban és Montenegróban, így már 70 országban van jelen a szervezet. Az idei évben egy igazi kuriózum is került a kínálatba: egy hajótársasággal együttműködve immár föld körüli utakon is részt lehet venni kurzusokon. 

 

Évértékelőjében Ian Harris, a WSET igazgatója örömét fejezte ki, hogy „egyre több üzleti vállalkozás ismeri fel, hogy az oktatás és a jól képzett munkarő az alapkövei a nagyobb ügyfélelégedettségnek és ebből következően a nagyobb profitnak”. Hozzátette, hogy a „WSET sikeres évet tudhat maga mögött és már készül a stratégia, hogy a szervezet újabb szintre léphessen”. A következő akadémiai év újdonsága, hogy elindítják a párlatoknál a középfoknak megfelelő Level 2 Award kurzusokat.

 

Magyarországon elsőként a Borkollégium kapta meg a WSET akkreditációt,

 

jelenleg mind a három szint, azaz alap-, közép- és felsőfokú kurzus is szerepel a kínálatban, így az iskola a kezdeti ismerkedéstől a borszakértővé válásig végigkíséri az érdeklődőket.

 

Fotó: www.thedrinksbusiness.comMinitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!