A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Varkoly Ádám kapta az idei Gál Tibor Emlékdíjat

Tokaj nyert

2017-02-28 | Vinoport


Varkoly Ádám kapta az idei Gál Tibor Emlékdíjat

A most szombaton lezajlott 12. Magyar Borok Bálja csúcspontját jelentette, amikor kihirdették: a Gál Tibor Emlékdíjat idén Varkoly Ádám kapja.


2014-től a Gál Tibor Emlékdíjat az Év Bortermelői és Borászok Borászai által javasolt, a nagyközönség által megválasztott tehetséges, feltörekvő borász kapja. A több, mint tízezer szavazat alapján az első három helyezett 2017-ben Hernyák Tamás, Juhász Ádám és Varkoly Ádám lett, akik személyesen is jelen voltak a Corinthia Hotelben megtartott Magyar Borok Bálján.

 

„Fiatal borász, aki szakértelemmel műveli szőlőterületeit, odafigyeléssel és szívvel borászkodik, és mindez érzékelhető kiváló boraiban. Talán nem annyira ismert még, de szaktudása és bátorsága miatt, ő érdemli meg leginkább a Gál Tibor emlékdíjat, mint fiatal, induló borász” - mondta az Ádámot jelölő Berecz Stéphanie, a 2014-es Borászok Borásza.

 

Varkoly Ádám, az Árpád-hegyi Pince (Tokaj-Hegyalja) borásza, a Tokaj Y-generáció öttagú csapatának egyik tagja, és a bálon két bora is kóstolható volt: a Furmint 2015 (Király dűlő) és a 2013-as 6 puttonyos aszú is. Vele készített interjúnkat hamarosan olvashatják.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!