A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Aszú

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Tokaji Aszú 2008

Véleményünk szerint

Összetett és izgalmas illat, benne a sárgadinnye, kajszi és méz mellett botritisz, ásványok és gyógynövények vannak jelen; bár már most is kifejező, az az érzésünk, hogy még nem mutatja igazi erejét; az illat rétegei egyelőre sziromként sűrűsödnek össze, idővel azonban kibomlanak majd. A kortyban a jelentős maradék cukor és a dús gyümölcsös ízek vastag textúrát hoznak létre, amelyet savak és citrusos, karamelles asszociációk fűszereznek. Minden elemében óriási koncentráció. Lecsengése nem akarja elhagyni a szájat.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-07-09

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    10.5 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!