A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A hibrid borboltoké a jövő

„Kóstol és vidd haza” az új jelszó

2020-11-21 | Vinoport


A hibrid borboltoké a jövő

Angliai szakemberek a borbolt-borbár kombinációjának térhódítását várják a járvány elmúltával. Azt is elmagyarázzák, milyen előnyei vannak ennek a modellnek.


„Azt hiszem, a modell maradni fog még nagyon sokáig. Nagyon erős, vonzó a borbolt és borbár kombinációja” – ezt a napokban nyilakozta Phil Innes thedrinkbusiness.com-nak. A Loki Wines alapító-tulajdonosa már a harmadik ilyen típusú egységét hozta létre Angliában. Ráadásul éppen akkor, amikor a járvány miatti korlátozó rendelkezések közepette lassan csak a mindennpokhoz nélkülözhetetlen termékeket árusító boltoknak szabad nyitva tartaniuk.

 

 

Miközben a Loki Wines forgalma egy jelentős részét per pillanat az online eladásokból realizálja, Innes úgy gondolj, a covid elmúltával az emberek visszatérnek a fizikai boltokba. „Biztos vagyok benne, hogy a sétáló- és bevásárlóutcák üzletei, bennük a borkereskedésekkel még sokáig velünk lesznek. Ezek nagy előnye, hogy ott mindegy egyes palackot személyesen adnak el a vásárlóknak, erre az online egyszerűen nem képes.” Véleménye szerint különösen a prémium boroknál ehhez a személyességhez továbbra is ragaszkodni fognak az emberek.

 

„Bár most kötelező az asztalfoglalás és az emberek nem tölthetnek maguknak a gépből, mindez csak átmeneti állapot. Azon viszont ez a helyzet sem fog változtatni, hogy szeretünk beülni és meginni egy pohár bort” – teszi hozzá Stephen Finch, a londoni Vagabond vezetője. Szerinte az általa is működtetett hibrid modell azért sikeres, mert a fogyasztók szeretnek új borokat felfedezni, amit a borbár részen poharazva meg is tehetnek, ha pedig megtetszik nekik valamelyik tétel, bolti áron rögtön meg is vásárolhatják és hazavihetik.

 

A cikk által megkérdezett két szakember összességében pozitívan tekint a jövő elé, mint mondják, amint a dolgok visszatérnek a rendes kerékvágásba, újra megtelnek élettel boros helyek, és a hibrid egységeknél beköszönt az aranykor.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!