A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Átrendeződés Champagne-ban

Tovább növekszik a harmadik legnagyobb termelő

2019-07-29 | Vinoport


Átrendeződés Champagne-ban

Újabb pezsgőpincészet került a Nicolas Feuillatte szövetkezeti csoport kötelékébe.


A napokban jelentették be, hogy Champagne legnagyobb szövetkezeti társulása, a Centre Vinicole – Champagne Nicolas Feuillatte megvásárolta az Henri Abelé márkát, ami 1985 óta a cavairól híres spanyol Freixenet tulajdonában volt. A Henri Abelé évente mintegy 300 ezer palack champagne-t értékesít, ezzel a felvásárlással az új tulajdonos a becslések szerint eléri az évi 10 millió palackos termelést és megerősíti harmadik pozicióját a borvidéken a Moët & Chandon és a Veuve Clicquot mögött.

 

 

A Centre Vinicole – Champagne Nicolas Feuillatt szövetkezeti szövetséget 1972-ben még Centre Vinicole de la Champagne néven alapították azzal a céllal, hogy az 1970-eshez hasonló kapacitáshiányt a jövőben további pince- és feldolgozóhelyiségek kialakításával orvosolják. A szövetség 1986-ban vásárolta meg Nicolas Feuillatte-től a pezsgőspincészetét, a nevet is ekkor változtatták a mostanira.
 
A vállalat 2200 hektár fölött rendelkezik, ez a teljes borvidék mintegy 7 százaléka. Champagne 140 szövetkezetéből 82 képviseletét látja el, ez 4500 borászt és 1000 további független termelőt jelent.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!