A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Rekordra számítanak az aukción

Bárki licitálhat akár itthonról is

2019-01-11 | Vinoport


Rekordra számítanak az aukción

A Sotheby’s nél erősen kezdik az évet, az első borárverésen egy több mint 1000 tételből álló, bordeaux-i és burgundi borokat is szép számmal tartalmazó svájci gyűjtemény kerül kalapács alá. De vajon van-e köztük magyar bor is?


1,5 millió fontra (536 milló forint) becsülik előzetesen az össz leütési értékét annak a borkollekciónak, ami január 23-án Londonban tételenként lesz elárverezve. A tökéletes körülmények között, a Svájcban élő tulajdonos saját pincéjében őrzött több mint 1000 palack jelentős része első- és másodosztályú (azaz premier cru illetve deuxième cru) területekről származó bordeaux-i bor. Az illető, akinek kilétét homály fedi, különösen kedvelhette a Mouton Rotschildot, mert az 1970 és 2003 közötti évjáratokból alaposan betárazott, bár a listán szintén erős felhozatal található Latour, Margaux, Haut-Brion, Pichon Baron, Ducru Beaucaillou, Montrose, Calon Ségur, Léoville Las Cases és Pontet Canet borokból is.

 

 

Kifinomult ízlésére vall, hogy Burgundiából is csak a legjobbakat gyűjtötte, úgymint Domaine de la Romanée-Conti, Jadot, Mugnier, Domaine Leroy, Barthod és Gros Frère et Soeur. Emellett találni borokat a Rhône borvidékről, a Chateau d'Yquem-től, valamint piemonti és toszkán csúcsborászatoktól, de van a sorban Cognac, Armagnac és Calvados is. Magyar bort viszont sajnos hiába keresnénk, nem került egyetlen palackkal sem a svájci pincébe.

 

Akinek van kedve, a Sotheby’s oldalán a teljes listából csemegézhet, sőt egy regisztráció után akár a licitáláson is részt vehet. A legolcsóbb kalapács alá kerülő palack az előzetes becslések szerint 160-240 fontos (57-85 ezer forint) áron fog elkelni, a legdrágább leütési értéke elérheti a 20 ezer fontot (7,2 millió forint) is.

 

Nem csoda, hogy Stephen Mould, az árverést lebonyolító Sotheby’s Wine, Europe részlegének vezetője azt nyilatkozta, „a tulajdonos és a felesége a két legkifinomultabb ízlésű ember, akivel pályafutása alatt összehozta a sors”.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!