A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Menon, Birtokbor

Bardon Borászat Menon, Birtokbor 2008

Véleményünk szerint

Ez az a bor, amelynek már csak a szagolgatásával is hosszú időt el lehet tölteni. Hullámokban jönnek ugyanis egymás után, és persze egymást átfedve az egyes illatjegyek. Van itt törökméz, birsalma, szilvalekvár, méhviasz, gyömbér, alma, kamilla, kenyérhéj. És a felsorolást még jó ideig folytathatnánk. A korty szárazabbnak, szikárabbnak hat, aromatikailag ismét komplex, hála - többek között - az olajos magvak, a mineralitás, az aszalt sárgabarack, a narancshéj jelenlétének. A test és az alkoholtartalom jelentős, a savérzet kerek. Díszes, izgalmas, de nem feltétlenül populáris ornamentika jellemzi.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-10-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  3 250 Ft
 • Fajtaösszetétel

  furmint
  hárslevelű

Bardon Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Összetett, mégsem bonyolult, gyümölcsös és enyhén sós ízvilág, az érett alma gazdag savainak hangsúlyával. Könnyen szerethető szépségű bor, amely gyorsan hódít, kalandra csábít. Bukolikus bájának közvetlen beszélgetések szókimondó, derűs résztvevői hódolhatnak. Szépsége adakozó: aki nemcsak megszerzi, de meg is érti, azt elvezeti az erényhez. Mert az erény, Platón egyik korai dialógusában a Szókratésszel beszélgető Menon szerint nem más, mint örvendezni annak, ami szép, azaz jó, és képesnek lenni annak megszerzésére. Egy palack Menon út az erényhez, csak tudni kell végigmenni rajta.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés.

Hol vásárolható meg

A pincénél

Bardon Borászat bemutatása

A H. Bardon Borászat Hegyalja fiatal bormanufaktúrája, 2007-ben alakult. A borvidék területei közül több éves keresés után választotta ki az általa legjobbnak talált dűlőket. A kiválasztás szempontja kizárólag a minőség volt. 3 dűlőben van jelen: olaszliszkai Meszes Major, bodrogkeresztúri Lapis, mádi Sarkad dűlőben. A kiválasztott területek minél jobb megismerése és a dűlőkarakter hangsúlyozása okán főleg száraz borokat (száraz Furmint) készít a borászat. A borászat célja, hogy nemzetközi összehasonlításban is kiválóan szereplő, a borvidék és a magyar boraszat megbecsülését elérő borokat teremtsen.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!