A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Symposion

Bardon Borászat Symposion 2008

Véleményünk szerint

Mézes, citrusos, birses illat fogad, amikor a pohárba szagolunk. A késői szüretelésű jegyek sűrűségét a botritis is kiegészíti, ennek és a benne megbúvó mineralitásnak köszönheti, hogy nemcsak gazdag, de elegáns is. A kortyból az édesség mellett ömlenek az aszalt gyümölcsös, citruslekváros ízek, valamint a hordós érlelés fűszerei, ez utóbbiak strukturálják a bort. Lecsengése karamelles.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-08-31

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  392
 • Ár

  5200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  furmint
  hárslevelű

Bardon Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Fordítás, amelynek alapbora Lapis dűlőből származik. Friss gyümölcsös illatú a bemutatkozás, majd rövid hatásszünet. Ekkor előbukkan a finom gyógynövényes cseresség, a gyerekkori sárgabarack lekvár és az akácvirág bibéjéről leszopogatható mézíz. Hosszan tartó szenvedély. Egy szerednyei hordót tartottunk érdemesnek palackozásra, mindösszesen 392 palack készült belőle fordítás technológiával.

Érlelési információk

szerednyei tölgyfahordó

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Borkápolna, Pomo d'Oro, Cafe de Paris, Baron

Bardon Borászat bemutatása

A H. Bardon Borászat Hegyalja fiatal bormanufaktúrája, 2007-ben alakult. A borvidék területei közül több éves keresés után választotta ki az általa legjobbnak talált dűlőket. A kiválasztás szempontja kizárólag a minőség volt. 3 dűlőben van jelen: olaszliszkai Meszes Major, bodrogkeresztúri Lapis, mádi Sarkad dűlőben. A kiválasztott területek minél jobb megismerése és a dűlőkarakter hangsúlyozása okán főleg száraz borokat (száraz Furmint) készít a borászat. A borászat célja, hogy nemzetközi összehasonlításban is kiválóan szereplő, a borvidék és a magyar boraszat megbecsülését elérő borokat teremtsen.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!