A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Király Tokaji Furmint

Pelle Pince Király Tokaji Furmint 2011

Véleményünk szerint

A bor illatában a kajszibarack és az alma mellett súlyosan jelennek meg kókuszos, diós, gyantás, vajas asszociációk. Kóstoláskor érezzük, hogy sűrű szövésű, tartalmas a korty, a test mégsem tűnik túl nehéznek mellette, inkább közepes súlyú. A szerkezet kompakt, pedig elemei önálló karakterrel rendelkeznek: élénk savai átjárják a testet, az alkoholérzet az illathoz hasonlóan itt is megjelenik. Az ízvilág szikár tónusú, a citrusokon és a zöld almán túl elsősorban a tölgyfa hordós érlelés jegyei érezhetőek benne.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-04-03

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  280
 • Ár

  3600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Pelle Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A 2009-ben vásárolt mádi Király-dűlőnkből (déli kitettségű dűlő) szüreteltük ezt a válogatott furmintot. Erdőbényei zempléni tölgyhordóban (220 literes, light toast) erjedt a tétel, majd finomseprőn tartottuk egy rövidebb ideig. A Király dűlőszelektált furmint a Pelle Pince egyik jelentős tétele lehet, miután 2011-ben bebizonyította a T85 furmintklón, hogy komoly hozamkorlátozással lehet belőle szép száraz bort készíteni. Szép, tapintható ásványosság bújik meg a furmint gyümölcsös jegyei mögött.

Érlelési információk

A bor öt hónapot töltött 300 literes, enyhén pörkölt Trust hordóban, majd a palackozás után öt hónapig pihent.

Pinceidő

0-3 év

Hol vásárolható meg

Terroir Club, Radovin

Pelle Pince bemutatása

2007-ben szüreteltük első évjáratunkat, és azóta is folyamatosan keressük Tokaj-hegyalja, és azon belül a mádi termőterületek által mutatott termőhelyi sajátosságokat.A száraz alapboron (birtokboron) felül a száraz boroknál dűlőszelektált furmint tételeket készítünk a jobb évjáratokban, a kései szüretelésű Zsófia Cuvée 2007 óta minden évben elkészül és komoly sikereket arat rangos borversenyeken. A jobban aszúsodó években aszúbort is készítünk. Minőségi, kézműves szemlélettel készülő borokat szeretjük, amiket magunk is szívesen fogyasztunk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!