A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Aranyhíd (Késői Szüretelésű Tramini)

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Aranyhíd (Késői Szüretelésű Tramini) 2007

Véleményünk szerint

Sűrű és túláradó. Az aranysárga bor illatában keleti asszociációk kergetik egymást: szantál, teafű, pacsuli, méz, citrusok. Kóstolva mangóval, birssel, naranccsal találkozunk. Az ízben is szépen domborodó fűszeresség tart ellent a magas cukortartalomnak. És ha már az illat alapján Ázsia felé tekintgetünk, vegyünk hozzá mézzel édesített, rózsavízzel fűszerezett baklavát vagy kandírozott gyümölcsöket. Persze ezzel a cukorfokkal akár magában is szép záró fogás.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-02-16

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Dél-Balaton
  • Alkohol %

    11.0 %
  • Palackmennyiség

    11000
  • Ár

    2800 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% tramini

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

Kisafahordós érlelést kapott 2 hónapon át

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Pincészetnél, CBA

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 80 ha szőlőt művelnek, melyből 20 ha 2000 óta telepített, magas tőkeszám/ha ültetvény, 10 ha művelésmód váltással átalakított. A családból négyen végeztek a Kertészeti Egyetemen szőlész-borászként: Feripapa, aki a szőlőkért felel, Klárimama, aki a pályázatokat és támogatásokat intézi, Feri és felesége, Bea, akik a borokat készítik. A két kisebb testvér is aktív tagja a vállalkozásnak. A borértékesítést, kereskedelmet Zsigu irányítja, aki született és végzett vendéglátósként a család 250 éves műemlék pincéjében berendezett éttermét is vezeti Balatonszemesen. Orsolya sommelier, rendezvényekkel, borkóstolókkal, hirdetésekkel népszerűsíti a Bujdosó borokat.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!