A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Tramini

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Tramini 2012

Véleményünk szerint

A közepes intenzitású illatban a fűszeresség sárga húsú gyümölcsökkel találkozik; e jegyek a levegőztetéssel nem veszítenek kifejezőkészségükből, sőt a gyümölcsös vonal mind erőteljesebbé válik. A korty kerek kontúrokra és az illattal párhuzamos aromatikára épít. A telt test és az ennek megfelelő, közepesnél magasabb alkohol alakítja ki a szerkezetet, a savak lágy fellépésűek, a bor dinamikáját inkább az ízvilág irányítja.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-04-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pannonhalma-Sokoróalja
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  2390 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% fűszeres tramini

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A fűszeres tramini a korán érő fajták csoportjába tartozik. Viszonylag hamar magas cukorfokot gyűjt, és alakulnak ki illat- és aromajegyei. A nyár melege a tervezettnél is előbbre hozta a szüreti időpontot, amit végül augusztus utolsó napjaiban kezdtünk meg. A feltárt cefre 24 órát ázott, majd a préseléssel nyert must alacsony hőfokon erjedt. A korai szüret élénk, de mégis finom savvilágot adott a bornak. Ez tudja érvényre juttatni a páratlanul gazdag illat- és zamatvilágot. Borunk szinte vibrál! Friss és behízelgő! A korábbi évek bujasága ma inkább játékos élménygazdagság: olyan Tramini, ami egyszerre lehet üdítő, izgalmas nyári ital, ugyanakkor érlelve komoly gasztronómiai bor is! Köszöntő italként elsősorban az aromás fajták kedvelőit veszi le lábáról, étel mellé kínálva pedig a gazdagon fűszerezett fogások kísérője lehet, a tengeri teríték mellett a keleti fűszerszámokkal ékesített kreációkon át.

Érlelési információk

Reduktív feldolgozás.

Pinceidő

2015

Hol vásárolható meg

Megvásárolható Pannonhalmán a Főapátság, a Pincészet és a VIATOR Étterem ajándékboltjaiban, valamint országszerte a Budapest Bortársaság Kft. által ellátott borszaküzletekben és éttermekben.

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!