A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Aranymetszés Badacsonyi Cabernet Sauvignon

Varga Pincészet Aranymetszés Badacsonyi Cabernet Sauvignon 2006

Véleményünk szerint

A vörös színű bor peremén lilás árnyalatok csillannak meg. A pohárba szagolva gyümölcsös illatokat érzünk: meggyet, cseresznyét, fekete ribiszkét, kökényt. Ízben is főleg a szőlőből eredő, primer aromák dominálnak, ezeket fűszeres jegyek egészítik ki. Közepes testű bor, kerek tannin- és savszerkezettel. Az ilyen üde, kellemes vöröseknek általában jól áll fogyasztás előtt fél óra a hűtőben. Készítsünk hozzá olasz módra paradicsomos tésztát, vagy magyar módra töltött paprikát.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-07-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  33000
 • Ár

  1390 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% Cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

Szeretnénk ezzel a borral bebizonyítani, hogy a Badacsonyi borvidéken nem csak fehér borokkal lehet csúcsminőséget elérni. Az ásványi anyagokban gazdag talaj és a tó klímaegyenlítő hatása a vörösborok minőségére is kedvezően hat. Színe, ahogy ettől a fajtától elvárható, mélyvörös, illata és íze pedig először enyhe animális jelleget mutat, igazolva nevében a francia sauvage, azaz vad szótő jogos használatát. A tizenkét hónapos kishordós (barrique), majd az ezt követő palackos érlelés eredményeként a bort enyhe füstösséggel kevert gyümölcsös, lekváros érzetek dominálják a bársonyosra szelídült savgerinc felett. Az ízek utolsó felvonásaként az utóízben a tannin válik uralkodóvá és zárja hosszan elnyúlóan az előadást. Fogyasztását szobahőmérsékleten, nemes ízekben gazdag ételekhez ajánlom.

Érlelési információk

Kisfahordós érlelést kapott.

Pinceidő

2012

Hol vásárolható meg

Varga Pincészet Borfutár (www.vargabor.hu), TESCO

Varga Pincészet bemutatása

A badacsonyörsi hegy lábánál, a Balaton és a környező hegyek által körülölelt gyönyörű természeti környezetben, 5,6 hektáros ősfás parkban található családunk pincészete. Magyarország piacvezető pincészeténél vendégeink megismerkedhetnek a korszerű és a hagyományos bor- és pezsgőkészítés rejtelmeivel és olyan badacsonyi különlegességeket kóstolhatnak meg, mint a Rózsakő, a Kéknyelű vagy a késői szüretelésű Olaszrizling.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!