A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling

Varga Pincészet Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

A citromsárga színű bor illata intenzíven lép elő a pohárból, érett barackra és mangóra emlékeztető jegyekkel. Az illattal párhuzamos ösvényen halad tovább a korty is, a kerek kontúrokat a közepes test, a krémes textúra és a visszafogott savérzet rajzolja ki. Az ízvilágban visszatér az illat itt érett körtére, almára fókuszáló gyümölcsössége, a lecsengést az alkohol átmelegíti.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-09-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13,9 %
 • Palackmennyiség

  20000
 • Ár

  1190 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A bor déli fekvésű, öreg olaszrizling ültetvények, jól beérett terméséből készült. Igazi, fajtajelleges "badacsonyi karakterű" olaszrizling. Illatában rezedát, ízében keserűmandulát, földízű mineráliákat érezhetünk, melyek különös módon melegséget árasztanak. Felbontás után érdemes egy kis „időt adni” ennek a tüzes, nagytestű bornak.

Érlelési információk

A tartályos érlelést követően a bort 2014. február 5-én palackozták le.

Pinceidő

1-6 év

Varga Pincészet bemutatása

A badacsonyörsi hegy lábánál, a Balaton és a környező hegyek által körülölelt gyönyörű természeti környezetben, 5,6 hektáros ősfás parkban található családunk pincészete. Magyarország piacvezető pincészeténél vendégeink megismerkedhetnek a korszerű és a hagyományos bor- és pezsgőkészítés rejtelmeivel és olyan badacsonyi különlegességeket kóstolhatnak meg, mint a Rózsakő, a Kéknyelű vagy a késői szüretelésű Olaszrizling.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!