A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling Késői Szüretelésű

Varga Pincészet Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling Késői Szüretelésű 2011

Véleményünk szerint

A közepes szalmasárga színű bor illata citrusos, virágos, herbális asszociációkat vonultat fel. A kortyban a maradékcukor-tartalom kerekséget és visszafogott édes érzetet hoz létre. A test közepes, az alkohol alacsony, a savak lágy tónusúak. Az aromatika enyhe őszibarackos, körtés ízeket mutat. A bor felépítése folytán kísérője lehet nem túl fűszeres ázsiai fogásoknak.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-09-02

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  1490 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A bor déli fekvésű, öreg olaszrizling ültetvények, jól beérett terméséből készült. Levegőztetni ajánlott a bort, szép lassan nyílik. Azonban ezután a hársmézre, aszalt gyümölcsökre, törökmézre, pörkölt mandulára emlékeztető illat, nagy test jelenik meg a terroir és fajtajelleg mellett. A kései szüret minden jellemzője jól felismerhető e hosszú ízérzetű boron. Illatok és ízek rendkívüli egyensúlyban vannak ebben a borban.

Érlelési információk

A bort tartályban érlelték, a palackozásra 2013. március 21-én került sor.

Pinceidő

1-4 év

Varga Pincészet bemutatása

A badacsonyörsi hegy lábánál, a Balaton és a környező hegyek által körülölelt gyönyörű természeti környezetben, 5,6 hektáros ősfás parkban található családunk pincészete. Magyarország piacvezető pincészeténél vendégeink megismerkedhetnek a korszerű és a hagyományos bor- és pezsgőkészítés rejtelmeivel és olyan badacsonyi különlegességeket kóstolhatnak meg, mint a Rózsakő, a Kéknyelű vagy a késői szüretelésű Olaszrizling.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!