A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling

Varga Pincészet Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling 2011

Véleményünk szerint

Halvány citromsárga színű a bor, amelynek illatában karakteres, túlérett gyümölcsösséget érzünk: dús, körtés, birses és őszibarackos jegyeket. Az intenzív illatvilág határozottan lép fel, és tartósan a pohárban marad, idővel egyre több mézes asszociációval gazdagodva. A kortyban is jelen van a koncentrált, gyümölcsös aromatika, amelyet közepes test és savak, valamint alacsony alkohol jellemeznek. Gazdag, lágy textúrájú, izgalmas bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-08-26

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12,3 %
 • Palackmennyiség

  25000
 • Ár

  1190 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A bor déli fekvésű, öreg olaszrizling ültetvények, jól beérett terméséből készült. Színe zöldessárga, illata elegáns, az alkoholtartalom jól egyensúlyoz a testtel, a fajtára és a területre egyaránt jellemző keserű mandulás, ásványos jelleg uralja a hosszan lecsengő utóízt.

Érlelési információk

A bort tartályban érlelték, majd 2012. augusztus 16-án palackozták.

Pinceidő

1-3 év

Varga Pincészet bemutatása

A badacsonyörsi hegy lábánál, a Balaton és a környező hegyek által körülölelt gyönyörű természeti környezetben, 5,6 hektáros ősfás parkban található családunk pincészete. Magyarország piacvezető pincészeténél vendégeink megismerkedhetnek a korszerű és a hagyományos bor- és pezsgőkészítés rejtelmeivel és olyan badacsonyi különlegességeket kóstolhatnak meg, mint a Rózsakő, a Kéknyelű vagy a késői szüretelésű Olaszrizling.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!